Moderna stajališta u bh. gradu imat će besplatan internet

0
Radiosarajevo.ba
Moderna stajališta u bh. gradu imat će besplatan internet
Foto: Nezavisne novine / Moderna banjalučka stajališta

U okviru podizanja kvaliteta sistema javnog prevoza putnika, ove godine je predviđena modernizacija autobuskih stajališta na području Banje Luke.

Kako su pojasnili, u prvoj fazi biće modernizovana ukupno 32 stajališta, odnosno biće postavljeno 36 novih nadstrešnica, pišu Nezavisne novine.

"Radi se o stajalištima koja koristi najveći broj putnika. Obuhvaćeno je centralno gradsko područje, te naselja Obilićevo, Borik, Starčevica i lokacije kod Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, te Nova autobuska stanica, kružni tok kod 'Lesnine', Malta i kod Fabrike obuće 'Bema'", objasnili su u resornom odjeljenju Grada Banja Luka.

Prema njihovim riječima, vizija Gradske uprave jeste razvijanje javnog gradskog prevoza, odnosno moderan i efikasan te finansijski dostupan javni prevoz putnika.

"Kroz aktivnosti koje će biti sprovedene u narednom periodu u ovoj oblasti cilj je da određeni broj ljudi iz auta pređe u autobus, odnosno da se poveća procenat korištenja javnog prevoza, koji trenutno iznosi svega oko 10 odsto", rekli su u Odjeljenju.

Dodali su da će nova, moderna stajališta biti opremljena besplatnim internetom, displejom za informacije putnicima, punjačima za mobilne telefone i drugim stvarima.

"Ova modernizacija će dati novi identitet i prepoznatljivost javnom prevozu u našem gradu", zaključili su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković je ranije kazao da je strateško opredjeljenje Gradske uprave potpuna modernizacija javnog prevoza, te da je ovaj projekat važan korak ka tome.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije