Šta su danas u Sarajevu dogovorili Komšić, Kojović, Nikšić i Bajrović

Radiosarajevo.ba
Šta su danas u Sarajevu dogovorili Komšić, Kojović, Nikšić i Bajrović
Radiosarajevo.ba / Željko Komšić
Danas je u Sarajevu održan sastanak predsjednika političkih partija građansko-lijeve orijentacije.

Sastanku su prisustvovali Željko Komšić, Predrag Kojović, Nermin Nikšić i Reuf Bajrović, a razgovaralo se o političkoj situaciju u zemlji.

Usaglašen je zajednički stav da je od najveće važnosti za sudbinu Bosne i Hercegovine i u interesu njenih građana da se pruži snažna i jasna politička alternativa desnici koja je počela da vodi zemlju ka podjeli države BiH na tri etničke mini države.

Lideri SDP-a, GS-a, NS-a i DF-a obavezali su se na saradnju u svim općinskim i gradskim vijećima, nakon izbora, uključujući i Gradsko vijeće Sarajeva.

„Pozivamo građane da izađu na izbore. Desnica stvara iluziju da ima veliku podršku, ali više je nas koji smo protiv podjela. Obavezali smo se na saradnju nakon lokalnih izbora, čime ćemo spriječiti dolazak na vlast nacionalista u apsolutnoj većini općina, kako najavljuju da će biti“, stoji u zajedničkoj izjavi lidera ljevice.

„Ovim ujedno stvaramo i uvjete za pobjedu građanske opcije i skidanje nacionalista s vlasti na izborima 2018. Zbog toga je izuzetno značajno da izađete na izbore i date glas jednoj od ove četiri političke stranke. Zajedno smo jači od njih“, poručili su lideri ljevice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije