Šta Srebreničani misle o najavi promjene imena Srebrenice? Mišljenja su podijeljena

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Srb IN

Nek nosi ime ponosno ***

Selo gori

A baba se češlja

pasjaluk

Onog degenerika koji se sjetio ovoga treba stvarno tući a ne dati mu da plače. U svom ovome s r a nj u on se sjetio eto da promijeni ime tog grada. Da nije takvih narod bi se davno izmirio. I s jedne i s druge strane. Ali su i od njih samih gori ovi poltroni i ulizice tih šatro vladara poput ovog usranog Grujičiča. Pa jel za to primaš platu kretenu neobrazovani? Nikakve razlike među njima nema, apsolutno. Ali ULIZICE, ulizice ...uhhh.......

***

***

Opa, opa, opala

Promene ime gradu i kao da ništa nije bilo.

Par stvari:

***

Par stvari:

1) Srebrenica je jako lijepo ime, tesko je zamislit ljepse. 2) Razlog da se mijenja je mozda negativan kontekst u koji se naselje automatski stavlja kad se spomene samo ime. Dakle nije da nema razloga. 3) Ni vi niste davali razloga da se u Sarajevu poskidaju table naziva ulica sa partizanskim herojima Djurom Djakovicem i Vasom Miskinom, samo ste poskidali. Pa bar da ste umjesto njih stavili Teslu, Boskovica, Pupina, nemam pojma, nego koga? Osmanlije i pomagace??? 4) Isforsirala se rezolucija u UN. Pa mi je nekako onda i drago da tamo pocnu obiljezavat nesto cije ime vise ne postoji.Cisto da se i kroz to vidi koliko je UN postala bespotrebna organizacija, ustvari samo produzena ruka americke politike. 5) Za ove ljubitelje tradicije: a zasto ste promijenili lijepo ime Muslimani u nelijepo Bosnjaci? Kad vam je fino najbolji i najpametniji od vasih politicara, pokojni Dzemal Bijedic dao ime Muslimani i Tito potvrdio? Onda moze i Srebrenica da se promijeni? Moderu: sejvat cu, tako da znas sta ti slijedi, danas cijeli dan cu uploadat, mozes obrisat tek u 24:00, onda vise necu - neces mi ti krojit sta se ¨smije, a sta ne smije pisat¨, OK? Shvatio, supljoglavi?

/ Najnovije