Unutarstranačka previranja: Efendić ne želi biti član Izvršnog odbora SDA

Radiosarajevo.ba
Unutarstranačka previranja: Efendić ne želi biti član Izvršnog odbora SDA
Foto: Anadolija / Semir Efendić

Načelnik Općine Novi Grad i član Stranke demokratske akcije (SDA) Semir Efendić oglasio se statusom na svom Facebook profilu povodom unutarstranačkih izbora za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Semir Efendić je naveo i razlog zbog čega ne želi biti član budućeg Izvršnog odbora SDA u Sarajevu, kazavši da "ne prihvata članstvo u budućem Izvršnom odboru, jer takav način rada smatram neprihvatljivim”. 

Efendić objavio snimak: Sarajlić pokušao potkupiti delegata da glasa za Prevljaka

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo i kandidat za predsjednika Kantonalne organizacije Stranke demokratske akcije u Sarajevu (KO SDA Sarajevo) Semir Efendić je na svom Facebook profilu objavio tonski snimak za koji tvrdi da je dokaz o malverzaciji u vezi izbora predsjednika sarajevske SDA.

Semir Efendić je sinoć objavio snimak na kojem se čuje više visokih zvaničnika SDA, među kojima je i potpredsjednik SDA Asim Sarajlić, kako dogovaraju različite koruptivne radnje.

Podsjetimo na njegov status na Facebooku nakon sjednice KO SDA, i nakon objavljenog snimka sigurno da ima novu težinu o njegovim odnosima unutar SDA. 

“Sinoć su održani izbori za predsjednika i organe Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. Bio sam jedan od dva kandidata. 99 delegata Skupštine biralo je predsjednika, a zatim potpredsjedike i Izvršni odbor. Iako sam bio predložen od strane dva općinska odbora, za razliku od drugog kandidata, kolege Fikreta Prevljaka, koji je bio predložen od strane šest općinskih odbora, ostao sam do kraja u toj utrci. Kolegi Prevljaku cestitam na izboru, a delegatima Skupštine koji su podržali moju kandidaturu se na tome zahvaljujem, kao i ostalima koji su učestvovali u procesu.

Žao mi je što se na izbornoj Skupštini kandidatima za predsjednika nije dozvolilo obraćanje niti su se pročitale biografije kandidata, iako je u najmanju ruku trebalo da izlože svoj program rada pred delegatima Skupštine, što je bila praksa prilikom ranijih izbornih procesa. Pored toga jedan broj općinskih odbora zahtjevali su od svojih delegata da mobitelom slikaju svoje glasačke listice nakon samog glasanja, čime je integritet procesa i tajnost glasanja znatno narušena. Iz tih razloga nisam prihvatio članstvo u budućem Izvršnom odboru jer takav način rada smatram neprihvatljivim”, napisao je Efendić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije