Bolnički kapaciteti popunjeni u Hercegovini, škole prelaze na online nastavu

1
Radiosarajevo.ba
Bolnički kapaciteti popunjeni u Hercegovini, škole prelaze na online nastavu
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Crne brojke i u našoj zemlji/Ilustracija

Koronavirus bijesni u našoj zemlji. Samo u posljednja 24 sata zabilježeno je 1.442, dok su u istom periodu preminule 42 osobe. Nevidljivi neprijatelj nije zaobišao ni Hercegovinu, gdje se svakodnevno pune bolnički kapaciteti.

U Covid bolnici Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar tokom vikenda preminulo je 11 bolesnika, a u istom razdoblju registrirano je 712 COVID-pozitivnih osoba na području Hercegovačko-neretvanskog Kantona (HNK).

Iz Zapadnohercegovačkog kantona preminulo je četvero.

Konaković tvrdi da mu neko "pakuje": Željeli su mene napraviti 'crnom kravatom' i da sam nalogodavac

Konaković tvrdi da mu neko "pakuje": Željeli su mene napraviti 'crnom kravatom' i da sam nalogodavac

Najviše oboljelih u Mostaru

Na bolničkom liječenju trenutno je 132 bolesnika. Na području HNK-a tokom posljednja tri dana registrirano je 712 novooboljelih. Najviše oboljelih je u Mostaru - 477.

Prema posljednjim informacijama, zbog velikih izostanaka učenika i nastavnika škole prelaze na online nastavu. I pored crnih brojki, vođenje restriktivnijih mjera za sada se ne razmatra.

Pero Pavlović, portparol Kriznog štaba Ministarstva zdravstva i socijalne zaštite HNK, kaže kako se škole ponašaju na tragu odluke resornog Ministarstva obrazovanja HNK, nakon preporuke Kriznog štaba da se škola prolongira.

Usporiti širenje koronavirusa

Hoće li uskoro još neke škole prijeći na online nastavu je stvar njihove prosudbe. Opće epidemiološke preporuka i uvođenje restrikcija Krizni štab HNK donosi u skladu s onima s Federalnog nivoa.

Krizni štab HNK i dalje poziva građane da se poštuju mjere koje su na snazi, jer one mogu usporiti širenje koronavirusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije