Šta se dešava u zgradi Općine Stari Grad: Službeno vozilo Ibrahima Hadžibajrića dovezeno u garažu

5
Radiosarajevo.ba
Šta se dešava u zgradi Općine Stari Grad: Službeno vozilo Ibrahima Hadžibajrića dovezeno u garažu
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Službeno vozilo načelnika Ibrahima Hadžibajrića

U gradu Sarajevu jutros je započela velika policijska akcija kodnog naziva Start koju zajednički provode Tužilaštvo KS, Tužilaštvo BiH i Uprava policije MUP-a KS.

Po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i Kantonalnog suda u Sarajevu i u saradnji s EUROPOL-om, a pod nadzorom postupajućih tužilaca sarajevskog i državnog tužilastva, pripadnici Uprave policije MUP-a KS vršili su pretrese na više lokacija na području KS, uključujući i prostorije Općine Stari Grad.

Kako javlja izvještač portala Radiosarajevo.ba Admir Kuburović nedavno je u garažu Općine Stari Grad dovezeno službeno auto načelnika ove općine Ibrahima Hadžibajrića, a jedno policijsko vozilo napustilo je istu garažu.

Novi femicid u BiH: Muškarac ubio suprugu, a potom počinio suicid

Novi femicid u BiH: Muškarac ubio suprugu, a potom počinio suicid

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je danas optužnicu protiv Ibrahima Hadžibajrića načelnika Općine Stari Grad zbog povrede prava iz radnog odnosa. 

"Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Ibrahima Hadžibajrića zbog krivičnog djela povreda prava iz radnog odnosa.

Tereti se da je od marta 2020. do marta 2021. godine nezakonito otpustio šest državnih službenika i namještenika u Općini Stari Grad", kazali su ranije iz Tužilaštva KS.

Velika akcija MUP-a KS: Pretresa se Općina Stari Grad i stan Ibrahima Hadžibajrića

Velika akcija MUP-a KS: Pretresa se Općina Stari Grad i stan Ibrahima Hadžibajrića

Asim Crnalić, advokat Ibrahima Hadžibajrića ranije je za portal Radiosarajevo.ba kazao kako "Nema informacije o tome da li će načelnik biti uhapšen". U ovom trenutku nije poznato da li je Ibrahim Hadžibajrić u Općini Stari Grad.

Podsjećamo, u gradu Sarajevu od jutros traje velika policijska akcija kodnog naziva Start koju zajednički provode Tužilaštvo KS, Tužilaštvo BiH i Uprava policije MUP-a KS.

Nezvanično saznajemo da su istražitelji dio informacija dobili i putem aplikacije Sky, a u akciji širom Sarajeva je učestvovalo oko 100 policajaca.

Za glavni pretres postupajući tužilac predložio je sudu saslušanje 26 svjedoka, vještaka medicinkse struke i izvođenje više od 200 materijalnih dokaza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije