Šta se dešava u Sarajevu? Još jedna škola dobila prijeteći mail

2
Radiosarajevo.ba
Šta se dešava u Sarajevu? Još jedna škola dobila prijeteći mail
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevski policajci / Ilustracija

Nakon dojave o bombi u Osnovnoj školi Ćamil Sijarić na Dobrinji, u poslijepodnevnim satima stigla je još jedna dojava o bombi u Osnovnoj školi Čengić Vila I. 

"U 12: 38 smo dobili dojavu da je postavljena eksplozivna naprava. Policijski službenici su izašli na lice mjesta i vrši se KDZ pregled" rekli su iz Operativnog centra MUP-a KS za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, u ponedjeljak, 26. februara, oko 12:25 sati, primljena je dojava o bombi u Osnovnoj školi Ćamil Sijarić na Dobrinji.

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Nastava je odmah prekinuta, a djeca su evakuisana iz školskih prostorija na školsko igralište. Također, roditelji su pozvani da dođu po djecu koja su u produženom boravku, a nastava u drugoj smjeni će se realizirati online.

Također velika panika je jutros bila i u Unsko-sanskom kantonu, kada je na društvenoj mreži je objavljen status "Danas ću pucati po svojoj školi". Za portal Radiosarajevo.ba Šiljdedić je rekao da je prijeteća poruka objavljena putem društvene mreže Instagram i da policija trenutno istražuje lice koje je postavilo tu objavu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije