Šta se dešava u naselju Šip? Širi se nesnosan smrad, građani ogorčeni

3
L.S.
Šta se dešava u naselju Šip? Širi se nesnosan smrad, građani ogorčeni
Print Screen / Naselje Šip

Građani sarajevskog naselja Šip u posljednje vrijeme imaju veliki problem, žalili su se na nesnosan smrad koji se širi i to posebno u večernjim satima. 

Portal Radiosarajevo.ba provjerio je ovu informaciju. Kontaktirali smo Općinu Centar. Oni su nam potvrdila da su dobili prijavu i da su poduzeli korake kako bi se problem što prije riješio.

"Građani su se žalili, mjesna zajednica Betanija-Šip prijavila je problem nesnosnog smrada u ovom naselju. Radnici KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo u petak 10. septembra izašli su na teren i pokušali mehaničkim putem riješiti problem", ističe Enisa Hadžihasanović, sekretar Općine Centar za Radiosarajevo.ba

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Kako pojašnjava, najvjerovatnije, radnici su tokom izvođena radove na izgradnji Prve transferzale napravili probleme, te začepili kanalizacione odvode.

"Došlo je do začepljenja šahtova na odvodnji. Radnici ViK-a utvrdili su da su šahtovi zatrpani odpadom, betonom i šljunkom. Mehanički nisu mogli odma otkloniti kvarove, tako da će danas dvije ekipe izaći na teren i pokušati riješiti problem", kazala je Hadžihasanović. 

Naglasila je kako će se problem riješiti u što kraćem roku. 

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će izaći na teren i vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u naselju Šip, potvrđeno je za naš portal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije