Šta se dešava iza zatvorenih vrata u rezidenciji Europske unije u Sarajevu?

7
A. S.
Šta se dešava iza zatvorenih vrata u rezidenciji Europske unije u Sarajevu?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Osmorka i HDZ na sastanku u rezidencije EU

Ekipa portala Radiosarajevo.ba je pred rezidencijom Europske unije u Sarajevu, gdje se prema našim saznanjima održava sastanak stranaka 'osmorke' i HDZ-a sa šefom Delegacije EU i specijalnim predstavnikom EU u BiH Johannom Sattlerom.

Kako javlja naš fotoreporter Dženan Kriještorac ispred rezidencije EU u Sarajevu je veliki broj pripadnika MUP-a KS i veliki broj novinarskih ekipa koji čekaju izlaske lidera stranaka da bi od njih dobili prve informacije.

Portal Radiosarajevo.ba je saznao da je na sastanak stigao i Dragan Čović, lider HDZ-a BiH. Kako smo uspjeli saznati, Čović je bio prvo došao pred zgradu Delegacije EU u Sarajevu, ali je naišao na "zatvorena vrata".

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

Tek kasnije je dobio informaciju da se sastanak 'osmorke' i HDZ-a BiH sa Delegacijom EU održava u rezidenciju Delegacije EU.

Podsjetimo, Čović je proteklih dana najavio intervenciju visokog predstavnika, a za HDZ je prihvatljivo samo jednokratno rješenje, s tim da ostaje obaveza stranaka da u roku od šest mjeseci nakon uspostave vlasti dođu do dogovora o izmjenama Ustava BiH i Izbornog zakona BiH.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao portal Radiosarajevo.ba, na sastanku u rezidenciji EU u Sarajevu je i američki ambasador Michael Murphy.

Sa sastanka je prvi izašao Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde, ali nije dao izjavu novinarima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije