Diplomatski bazar: Delegacija EU zadovoljna, uručene donacije mnogobrojnim udruženjima

0
Dž. M.
Diplomatski bazar: Delegacija EU zadovoljna, uručene donacije mnogobrojnim udruženjima
Foto: Radiosarajevo.ba / Diplomatski bazar

U Sarajevu je 3. decembra 2022. godine otvoren diplomatski bazar, čiji su prihodi bili namijenjeni mladima u stanju potrebe.

Bazar pruža priliku građanima Bosne i Hercegovine i međunarodnoj zajednici da se okupe i zajedno uživaju u kulturnim i kulinarskim specijalitetima iz različitih dijelova svijeta te prikupe finansijska sredstva za pomoć djeci i mladima u Bosni i Hercegovini.

Organizacioni odbor Diplomatskog zimskog bazara sa radošću objavljuje da je prikupljeno 234.000 KM za udruženja koja se bave radom sa djecom i mladima u BiH.

Kamiondžija iz BiH proklizao i izazvao lančani sudar u Austriji: Ima i povrijeđenih

Kamiondžija iz BiH proklizao i izazvao lančani sudar u Austriji: Ima i povrijeđenih

Glavni događaj održan u Skenderiji u decembru prošle godine, bio je prvi održan bazar nakon 2019. godine, a prikupljeno je 94 posto više nego putem online kampanje u prethodnoj godini.

Diplomatski bazar
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba: Diplomatski bazar

Bazar su podržale 34 ambasade, uključujući i pet kojima je to bio prvi put, sedam međunarodnih organizacija i šest škola. Više od 11.000 gostiju uživalo je u hrani i kulturi iz cijelog svijeta.

Diplomatski zimski bazar je neprofitna organizacija koja pomaže djeci, mladim ljudima kao i njihovim porodicama širom BiH, a posebno onim koji se nalaze u teškoj materijalnoj i socijalnoj situaciji te djeci s fizičkim ili mentalnim poteškoćama.

Povodom ovog bazara, danas je u prostorijama Delegacije Europske unije u Sarajevo, održana i konferencija za medije na kojoj su uručene donacije raznim udruženjima i nevladinim organizacijama. 

Za portal Radiosarajevo.ba kratko su se obratili i iz Udruženja "Emmaus", kazavši da su zahvalni što se iz godine u godinu održava Diplomatski bazar i što doprinose radu Udruženja.

Otvoren diplomatski bazar u Sarajevu: Prihod namijenjen djeci i mladima u stanju potrebe

Otvoren diplomatski bazar u Sarajevu: Prihod namijenjen djeci i mladima u stanju potrebe

Iz delegacije Europske unije su naglasili da je ovo najuspješniji humanitarni bazar do sada, te da su zahvalni svim sponzorima događaja.

"Nadamo se da će naredni bazar, koji će se organizovati krajem 2023. godine, biti još uspješniji" poručili su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije