Šta nas očekuje na putevima: Zbog topljenja snijega povećan broj odrona

Fena
Šta nas očekuje na putevima: Zbog topljenja snijega povećan broj odrona
Malo toplije vrijeme donijelo je olakšanje na cestama u cijeloj Bosni i Hercegovini, no ipak mokri ili vlažni kolovozi su upozorenje vozačima da maksimalno oprezno voze.

Ipak, slab do umjeren promet vozila dodatno olakšava onima koji su se jutros odlučili putovati na cestama diljem naše države.

Zbog mjestimično guste magle skreće se pažnja na magistralne puteve: M-16.2 Prozor-Gornji Vakuf (Makljen), M-15 Priluka-Glamoč-Mlinište, M-5 Travnik-Lašva i M-16 Livno-Kamensko, kao i na puteve na sjeveru zemlje, uz rijeku Savu, te šire područje Tuzle, Živinica, Gruda, Žepča, Goražda i Zenice.

Usljed porasta temperature i otapanja snijega, kao i novih padavina, povećana je opasnost od odrona, pa se vozačima savjetuje opreznija vožnja. Izdvajaju se magistralni putevi: M-17 Jablanica-Mostar-Doljani, M-14.2 Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, M-5 Nević Polje-Kaonik i M-18 Sarajevo-Foča, kao i regionalni put R-413 Travnik-Karanovac.

Zbog čestih saobraćajnih nezgoda i učestalih odrona, ne preporučuje se kretanje magistralnim putem M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači tu dionicu koriste na vlastitu odgovornost, a alternativni pravac je R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na tim prijelazima tokom dana povremeno saobraća usporeno, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije