Šta kažu Sarajlije o zabrani pušenja u kafićima i zatvorenim objektima

/ Komentari (20)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Da li?

Da li samo pušači idu u kafiće? I da li se u kafiće ide samo da se puši? Prestanite srati više. Niko na planeti nije propao, pa neće ni ovi koji ne prijavljuju radnike i ne izdaju fiskalne račune.

K

A kako ce neko objasniti da ce zakon kaznjavati mjku i oca djeteta ako puse u autu u kojem je dijete. Drzava voli djecu, ma daj, sta je sljedece, oduzimanje djece jer tata i mama ne misle kako im se kaze , pa sta onda, vojska na ulivi i policija sa dugim cijevima brane “ demokratiju”, koje vise nema. Fasizam hebeni. Usput, by the way..... ne pusim, ali ne pusim ni foru da drzava vise voli tudju djecu od njihovih roditelja.

Damianusdarcus

Kafana, Slastičarna, Čevabdžinica, Buregdžinica... imaju svoj naziv i svrhu... da se objekat zove "Pušana" ja se ne bih bunio da pored mene neki krezo zapali, a ovako.... žao mi je.... napolje pa stavi 10 cigara u žvalje ako hoćeš ali meni smrdit nećeš!!!

Ad

Od kada se vlast pocela brinuti za zdravlje gradana propadosmo ko Grcka,prvo od Korone sve zatvorise pa sad od pusaca pa evo ne smijemo ni disat nabise nam maske a placamo cist zrak vi sfe dno dna i za vas vise nema mog glasa na izborima jos sam treba na uho da nam stave markicu ko kravama jedna doza na jedno uho druga na dva uha i bicemo kao stoka i gori

*

...najobičniji plitki retardi koji kod zdravih očiju ne mogu da vide da se iza svake ove glupe ideje i prijedloga zakona krije samo i jedino skretanje pažnje s pravog problema, nekad uspješno, nekad i ne baš toliko... Dokona Sabina Ćudić istjeruje i nagoni „pravdu“ i ulaže svu svoju „kreativnost i trud“ u sve ono što nema nikakve veze s potrebnim, s gorućim. Karijeristi kao ona koji su vidjeli svoju budućnost u politici kao zanimanju i osnovnom izvoru egzistencije ovdje i jesu problem. Ono, po zanimanju sam Politčar/Političarka...Borac za praaaavdu....šatro..Da takvi nisu alternativa ovoj bagri koja 30 godina jaše cijelu populaciju ove bijedne zemlje, davno bi se ljepše i čistije prodisalo, bez obzira na zabrane pušenja i ostale dokoločarske debilluke. I politički, i ekonomski i bilo kako. Ali s kim? Koga postaviti na vlast kad umru ili odu Izetbegovići, Čovići, Dodici i ini? Ćudićke i Konakoviće? Kojoviće? Nekog sličnog Facebook degenerika koji egzistira ustvari samo kod njegovih „pratilaca“ i „lajkača“?? Pa kakva je to dramatična razlika medju njima? I na sva usta...glasajte svi! Svi treba da daju svoj glas, za bilo koga... Za koga ba da glasam? Postaviš mi ispred usta smeđe srednje rijetko govno ili malo svijetlije debelo kompaktnije govno? I tjeraš me da pojedem jedno? Selo gori, a baba se češlja? Ništa drugo....

zizi

lijepo! Eh sad ukinite nargila barove I dajte ljudima podsticaj za koristenje cistijih izvora energije da se ne bi smo pogusili svi skupa, a bez cigareta :):)!! Kada to uradite, bit cete moji heroji!

Jedina pametna:

"DA TAKVI KAO ONA NISU ALTERNATIVA OVOJ BAGRI KOJA 30 GODINA JAŠE CIJELU POPULACIJU OVE BIJEDNE ZEMLJE, DAVNO BI SE LJEPŠE I ČISTIJE PRODISALO, BEZ OBZIRA NA ZABRANE PUŠENJA I OSTALE DOKOLIČARSKE DEBILLUKE. I POLITIČKI, I EKONOMSKI I BILO KAKO..."

Ako

Je ovo ovako krenulo, ja bih vrlo rado da odmah poslije ovog Zakona zabrane i konzumiranje alkohola. I na javnim mjestima i u stanovima i kućama! Što da ne?

Zong

Je ovo ovako krenulo, ja bih vrlo rado da odmah poslije ovog Zakona zabrane i konzumiranje alkohola. I na javnim mjestima i u stanovima i kućama! Što da ne? Isparavanje alkohola ne steti drugim ljudima, ali oporezovat, dici cijene. Ne tociti ljudima mladjim od 21 godine. Drzati predavanja o alkoholizmu. Ne mozes se napiti ako ti pivo kosta 20 KM, tri piva 60 KM. I to mala piva, klipace dva puta vise.

BiH

TAKO JE! ZABRANIT PRVO PROMET PRODAJU I KONZUMIRANJE I PIVA I SVIH OSTALIH ALKOHOLNIH PIĆA I JAVNO I U KUĆAMA PA ONDA I PUŠENJE NARGILA I SVIH OSTALIH OPIJATA I SLIČNIH SRANJA! ZABRANITE PRODAJU PIVA I ALKOHOLA U SVIM PRODAVNICAMA!

BiH

A ONDA POSLIJE ZABRANIT I KONZUMIRANJE VODE I ZRAKA I SVE ZABRANIT. E ČUJ ZONGA I DREŽANJA PREDAVANJA HAHAHAHAHAHA..... MA DOLE ALKOHOL U SVIM OBLICIMA!!!!! MRŠ BOLAN SEREŠ ONOME DA JE TUBERAN A VI ŠTO SE OPIJATE VI MIRIŠETE MOŽDA? ISPARAVANJE ALKOHOLA NE ŠKODI NIKOM ALI S ONAJ KO PUŠI NEĆE OPITI PA UBITI ČOVJEKA KO ONAJ PIJANI ZAR NE?

Guest

Guest Zdrastveni strani faktor bi treao iznenada upasti u domove za stare da vide kako se pusi po sobama. Nasi ne dace im koji KM i bice sve ok. Zato spasite nepusace od dima njih niko ne zarezuje na stalne molbe ubise ionako loseg zdravlja starih bez zastite.

Guest

Guest Zdrastveni strani faktor bi treao iznenada upasti u domove za stare da vide kako se pusi po sobama. Nasi ne dace im koji KM i bice sve ok. Zato spasite nepusace od dima njih niko ne zarezuje na stalne molbe ubise ionako loseg zdravlja starih bez zastite.

Guest

Guest @ * Ti nisi sav svoj. Gdje ces uporedjivati hranu koja treba za zivot sa cigaretama koje unistavaju.zivot.

Guest

Guest @ * Ti nisi sav svoj. Gdje ces uporedjivati hranu koja treba za zivot sa cigaretama koje unistavaju.zivot.

Guest

Guest @ Zong Svaka Vam cast na pametnom komentaru. U svim mocnijim i pravnim drzavama je pusenje zabranjeno na mjestima gdje smeta nepusacima. Neka im odrede neko gdje mjesto gdje ce se ubijati sami sa cigaretama.

Guest

Guest @ * Hoce hoce trcati ce da ga primijene. Dolazi za Visokog predstavnika gospodin Smidht u cijoj drzavi vladaju zakoni. A bice mu i prijavljivani oni koji ne postuju zakon za zdravlje gradjana.

Guest

Guest @ * Hoce hoce trcati ce da ga primijene. Dolazi za Visokog predstavnika gospodin Smidht u cijoj drzavi vladaju zakoni. A bice mu i prijavljivani oni koji ne postuju zakon za zdravlje gradjana.

Lafo Mamone

>> Smeta, ali, eto, hoćemo tebi da napakostimo.

Mirko S.Kojotovski

Za prolazak ovog zakona mogu zahvaliti samo pristrasnim medijima koji su ,,večinski'' odigrali važnu ulogu u propagiranju istog. Neku veće gosti na kantonalnoj televiziji o zakonu od kojih dva ZA, jedan neutralan i jedan protiv Voditeljica je vodila tako emisiju (očito politički instruirana) da onom što je bio protiv nije dozvoljavala da bilo šta kaže jer ga je namjerno prekidala i davala svoje lične zaključke i mišljenja ne uvažavajući činjenicu da je ona tu da emisiju vodi neutralno i ne navijački. Novinari zloupotrebljavaju javni prostor bez bilo kakvih posljedica. Zato se i dešavaju stvari da im se prijeti preko društvenih mreža poput ovog slučaja sa pripadnikom OS-a. Bio je tu i drug gospodin Čengić koji je naglo promjenio prvobitno mišljenje i veoma razočarao svojim nastupom.

/ Najnovije