Šta je SAFER i otkud u BiH: Za struku sijanje panike, za vlast širenje vrijednosti

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

FullMonty

Baš me živo interesuje da li su ove Saferlije Britanske negdje provodili ove svoje direktive u Velikoj Britaniji i kakvi su rezultati tih programa, direktiva, savjeta?? Ili tako nešto ne smiju kod sebe ni pomisliti da rade, nego samo u nekim Postnormalnim društvima!

akronimi

Necu da komentarisem ovu idiotsku metodu, vec samo da apelujem - Ako je vec SAFER u engleskom jeziku akornim za Odrzivost, Svjesnost, Pismenost, Etiku i Otpornost, onda je bar na nasem jeziku zovite OSPEO metoda, a ne SAFER metoda!

Komentar

Znaci nismo vlastitom pameću u stanju definirati vrijednosti ili prijetnje nego će opskurni likovi poput Hota, Husremovic Itd., ili britanski ‘futuristi’ da to urade za nas. Tako će ostaviti crnu rupu koju mogu puniti šovinisti, neprijatelji društva ili ko bolje plati.

Ne pijem dok Paja vozi

Ako vidite prvo munje strujni udar pa krug a u krugu čuči go čovjek nemojte brinuti to je terminator T-800

bjelosvjetska podvala

SAFER je jos jedna ljaga u sferi obrazovanja koju nam je servirala nesposobna ministrica Hota-Muninovic. Zena se toliko trudi da uruši obrazovni sistem da to nije normalno. Nista ona nije, al apsolutno nista, dobro donjela obrazovanju u kantonu. Zasto roditelji to moraju trpiti?!

***

***

/ Najnovije