Srđan Lukić, doktor iz Beograda, odgovorio Gorici Dodik: Ponosan sam što mi je Saša Magazinović drug

12
Radiosarajevo.ba
Srđan Lukić, doktor iz Beograda, odgovorio Gorici Dodik: Ponosan sam što mi je Saša Magazinović drug
Foto: Društvene mreže / Srđan Lukić i Saša Magazinović

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Saša Magazinović još početkom sedmice je najavio da će glasati za članstvo Kosova u ovoj organizaciji.

Nakon što je glasao za članstvo Kosova u Vijeću Evrope, ubrzo se na društvenoj mreži X (nekadašnji Twitter) oglasila Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, koja ga je proglasila izdajnikom i zatražila da mu se zabrani ulazak u Srbiju.

"Saša Magazinović, izdajnik koji je danas glasao za prijem samoproglasenog Kosova u Savjet Evrope. Ovakvoj gamadi treba zabraniti ulazak u Srbiju, zlo", napisala je Gorica Dodik.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Nije dugo trebalo da odmah dobije odgovor. Doktor Srđan Lukić, poznati pulmolog iz Beograda koji živi i radi u Izoli u Sloveniji, koji je veoma aktivan na društvenim mrežama, stao je u zaštitu Saše Magazinović.

Njegovu objavu na društvenoj mreži X prenosimo u cijelosti:

"Upoznao sam puno sarajevskih Srba koji se za vreme rata nisu popeli na brdo, granatirali svoj grad i ubijali svoje sugrađane, kao što je već mnogo Srba Sarajlija uradilo. Saša je jedan od njih i kažem da sam ponosan što mi je drug jer to mi znači mnogo više nego što smo Srbi", napisao je Srđan Lukić.

Podsjetimo, predstavnici Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope nisu jednoglasno podržali prijem Kosova u Vijeće Evrope.

Prisutni članovi iz BiH, pored Magazinovića, tokom glasanja u Vijeću Evrope bili su Branislav Borenović (PDP), Sabina Ćudić (NS) i Snježana Novaković Bursać (SNSD).

Saša Magazinović o članstvu Kosova u Vijeću Europe

Saša Magazinović o članstvu Kosova u Vijeću Europe

Peti član iz BiH u Vijeću Evrope je Darijana Filipović (HDZ), ali ona nije otputovala na sjednicu, jer je prisustvovala otvaranju Mostarskog sajma.

Borenović i Novaković Bursać glasali su protiv prijema, dok su Ćudić i Magazinović podržali ulazak Kosova u Vijeće Evrope.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije