SPUS od nove većine traži da Zineta Bogunić ponovo bude ministrica obrazovanja KS

Radiosarajevo.ba
SPUS od nove većine traži da Zineta Bogunić ponovo bude ministrica obrazovanja KS
Foto: Arhiv / SPUS

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu apeluje na stranke koje čine novu skupštinsku većinu, a prije svih na SBB, da najozbiljnije razmotre mogućnost ponovnog imenovanja gospođe Zinete Bogunić na mjesto ministrice za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

„Razlozi ovog apela leže u činjenici da je gospođa Bogunić u svom radu pokazala izuzetno visok stepen profesionalizma, stručnosti, posvećenosti, objektivnosti, ali naravno, u konačnici i hrabrosti - koja je tom resoru možda i najpotrebnija“, saopćeno je iz SPUS-a.

Navode da „u vezi s najavljenom i izvjesnom smjenom Vlade KS“ apeluju na sve stranke nove skupštinske većine, a posebno SBB kojem je, prema medijskim natpisima, pripao resor obrazovanja.

Ministrica Zineta Bogunić - undefined

Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba: Ministrica Zineta Bogunić

„Studentski parlament kao organizacija koja zastupa interese svih 30.000 studenata Univerziteta u Sarajevu je u gospođi Bogunić imao partnera i započeo neke od najozbiljnijih reformskih procesa, kako u oblasti zakonodavstva, tako i u oblasti studentskog standarda i uslova života naših studenata u domovima, te se nadamo da ćemo imati priliku tu saradnju i partnerstvo nastaviti i u narednom periodu“, stoji u saopćenju kojeg potpisuje predsjednik SPUS-a Hamza Vahid El-Din.

Ističu da je Bogunić imenovana kao nestranački kadar i stava su da je to potvrdila svojim djelovanjem, te smatraju da bi kao takva trebala nastaviti svoj rad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije