Sportski novinari se žale na loše uslove rada: "Ne postoje radni stolovi, u toaletima nema vode"

5
Radiosarajevo.ba
Sportski novinari se žale na loše uslove rada: "Ne postoje radni stolovi, u toaletima nema vode"
Foto: Facebook FK Sarajevo / Stadion Asim Ferhatović Hase

Udruženje Sportskih novinara u BiH, burno je odreagovalo zbog loših uslova za rad koje imaju na pojedinim stadionima u Premijer ligi BiH.

Godinama unazad, formalnim i neformalnim putem, udruženje sportskih novinara u Bosni i Hercegovini traži od nadležnih organa Nogometnog Saveza BiH i klubova u našoj zemlji da osiguraju humane uslove za rad sportskih novinara.

Povod za još jedan apel je vječiti derbi Sarajeva i Željezničara, odigran na stadionu koji nosi naziv Asima Ferhatovića Haseta i ima prefiks "olimpijski". Takav stadion, na zapadnoj tribini, nema gotovo nikakve uslove za rad novinara. Ne postoje radni stolovi, u toaletima nema vode i struje a prijeko neophodni internet za rad novinara je misaona imenica.    

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

U trenutku kada, ne u razvijenoj Evropi nego u bliskom regionu sportski novinari imaju odlične uslove za rad, u Bosni i Hercegovini se novinari 2023. godine susreću sa problemima koji su imanentni najnerazvijenijim zemljama svijeta.

Da budemo jasni, nehumani uslovi za rad novinara nisu prisutni samo na "Olimpijskom" stadionu. Iako posljednjih godina kontinuirano ulažu u infrastrukturu, u FK Velež još uvijek nisu shvatili da novinarima moraju osigurati adekvatne uslove za rad. Da o manjim gradovima i stadionima u našoj zemlji ne govorimo.

Uskoro počinje prodaja ulaznica za utakmicu Zmajeva protiv Luksemburga

Uskoro počinje prodaja ulaznica za utakmicu Zmajeva protiv Luksemburga

Stoga, udruženje sportskih novinara u Bosni i Hercegovine zahtjeva od Nogometnog Saveza Bosne i Hercegovine hitnu reakciju koja će sportskim novinarima osigurati adekvatne uslove za rad na stadionima širom zemlje. Umjesto bjanko izdavanja licenci za takmičenje u Premijer ligi BiH, potrudite se da već nakon posljednjeg sudijskog zvižduka u 33. kolu Premijer lige krenete u akciju stvaranja uslova za rad sportskih novinara u BiH, navedeno je u saopćenju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije