Specijalci na Trgu Krajine ne miruju: Uhapšen i novinar Vladimir Šušak

F. Z.
Specijalci na Trgu Krajine ne miruju: Uhapšen i novinar Vladimir Šušak
Foto: Oslobođenje / Vladimir Šušak

Tokom hapšenja članova grupe Pravda za Davida na Trgu Krajine u Banjoj Luci, na informativni razgovor priveden je i novinar Vladimir Šušak.

U Banjoj Luci uhapšen Davor Dragičević

Majka Davida Dragičevića: Nije im dosta David, sada žele ubiti i Davora

Policija se oglasila nakon hapšenja Davora Dragičevića

Novinar Vladimir Šušak je priveden jutros u policiju nakon što je fotografirao Davora Dragičevića u kolima Hitne pomoći, kojima je Dragičević odvezen iz sjedišta Policijske uprave Banja Luka poslije davanja iskaza.

"Naš kolega Vladmir Šušak bio je jutros na svom zadatku, mna Trgu Krajine kada je policija privodila Davora. Pokušao je napraviti fotografiju, policajci su mu rekli da ne može slikati, na što je odgovorio da je na dužnosti i da je na javnoj površini. Nakon toga je priveden na informativni razgovor, kasnije je pušten. Rukovodstvo BHT-a najošrtije osuđuje postupak pripadnika MUP-a RS", kazao je Radiosarajevo.ba Marko Radoja, urednik BHRT-a.  

Upravni odbor Udruženja BH novinari i Linija za pomoć novinarima uputila je javni protest Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijskoj upravi Banja Luka, zbog privođenja na informativni razgovor novinara Vladimira Šuška, dopisnika BHT-a iz ovog grada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije