Solakov advokat trebao prodati MUP-u KS vozilo od - milion maraka?!

Radiosarajevo.ba
Solakov advokat trebao prodati MUP-u KS vozilo od - milion maraka?!
Printscreen / Kadrija Kolić

"Mnogo je posla pred nama. Mnogo je kriminala.Ne bih željela da nešto ostane zataškano u vrijeme pandemije. Recimo advokat, gospodin Kolić. Slučajno mi je došlo do ruke odluka u kojoj je on za milion maraka prodao automobil MUP-u KS. Pitam se kakvo je to auto. 14. aprila se to desilo."

Izjavila je ovo danas Arijana Saračević-Helač gostujući na televiziji N1.

Kako je kazala, u posjedu je dokumenta koji dokazuje da je advokat Fahrudina Solaka prodao automobil MUP-u KS i to za milion KM?! 

Odluku je potpisao komesar sarajevskog MUP-a Nusret Selimović. Dao je komentar kolegama s Avaza, kazavši da je ovo tačno, ali da je ovaj ugovor raskinut 7. maja. Razlog - nepoštivanje zakona u procesu javnih nabavki.

Selimović poručuje da "nije sporno da je ovo vozilo potrebno". Navodno je riječ o višenamjenskom vozilu za sprječavanje nereda, može se koristiti kao vatrogasno vozilo(?) i cisterna kojom se može dostaviti voda u slučaju prirodnih nesreća(?).

Komesar je dodao i da je to vozilo Sarajevu trebalo prije 20 godina, a i kaže da nema glavnog grada bez pet ovakvih vozila...

Poništen je ugovor s firmom, čiji je suvlasnik advokat Kadrija Kolić, ali će se vozilo ipak nabavljati. 

Na pitanje "zašto Kolić", još je dodao, citiramo:

"Ne možete vi kazati da nekog ne volite i da će te vozilo nabaviti od nekog drugog, ne radi se ništa sakriveno, sve je transparentno i javno."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije