Šokantni obrti u toku istrage tragične smrti pjevačice u Dubaiju: Sumnja se da je likvidirana?

4
Radiosarajevo.ba
Šokantni obrti u toku istrage tragične smrti pjevačice u Dubaiju: Sumnja se da je likvidirana?
Foto: Instagram / Andrijana Lazić

Istraga tragične smrti pjevačice Andrijane Lazić iz Bijeljine mogla bi da doživi novi obrt, nakon što su porodici pokazane slike nesretne devojke načinjene prilikom preuzimanja tijela u Beogradu.

Na njima nisu vidljive velike povrede iako je Andrijana pod još nerazjašnjenim okolnostima navodno pala sa 24 sprata hotela u Dubaiju 10. januara 2024. godine, potvrđeno je iz izvora bliskih istrazi u koju se uključilo više sigurnosnih službi, pišu portal 24.com.

Porodici, zbog stanja šoka, do sada nije pokazan ovaj materijal. Njeni članovi porodice su u dilemi da li odobriti ekshmaciju tijela, jer to nosi nove traume, dok na drugoj strani postoji želja da se sazna puna istina o svim dešavanjima kobnog 10. januara između 9 i 11 sati ujutro.

Bećirović u Kairu pozvao egipatske investitore da ulažu u BiH: Jačat ćemo ekonomske veze

Bećirović u Kairu pozvao egipatske investitore da ulažu u BiH: Jačat ćemo ekonomske veze

Djevojke u sobi nisu čule ništa, a ovaj detalj zbunio je mnoge koji rade na rasvjetljavanju slučaja.

Tri djevojke koje su bile sa Andrijanom Lazić u sobi hotela u Dubaiju, po povratku u Bijeljinu otkrile nekoliko važnih detalja vezanih za tragičan događaj, tvrdi više pouzdanih izvora.

Njih četiri su, nakon razgledanja Dubaija, zaspale u dvije odvojene dvokrevetne sobe istog apartmana. Sve tri, uključujući i djevojku koja je spavala u istoj sobi sa Andrijanom, tvrde da kobnog jutra nisu čule apsolutno ništa i da su se probudile tek nakon tragedije.

Obdukcija je pokazala da u Andrijaninom tijelu nije bilo tragova alkohola ili narkotika. Da li su djevojke koje su bile te večeri sa njom pile alkohol, za sada nije zvanično potvrđeno.

„Prema njihovoj verziji, prethodnih dana ništa nije upućivalo da će se desiti bilo šta slično, zbog čega su bile relativno bezbrižne. Andrijana jeste bila pomalo depresivna i povučena, ali nije pokazivala znake da bi mogla nauditi sebi“, naveli su izvori bliski porodici.

Ono što je šefa policije u Dubaiju oprijedelilo da u prvi mah odredi zadržavanje Andrijanininih drugarica do okončanja istrage, bio je niz sumnji u vezi okolnosti pod kojima je nastupila smrt.

Drugarice se emotivnim riječima oprostile od Andrijane Lazić koja je nastradala u Dubaiju

Drugarice se emotivnim riječima oprostile od Andrijane Lazić koja je nastradala u Dubaiju

U policiji je ostao i Andrijanin telefon u kojem se, prema navodima izvora, nalaze i poruke prijeteće sadržine koje bi mogle biti povezane sa eventualnim motivima ovog događaja.

Ipak, na ličnu molbu Andrijaninog oca Nebojše, sve tri djevojke koje su sa njom bile u Dubaiju, puštene sutradan 11. januara, kada su imale povratni let. Nakon dolaska u Bijeljinu, razgovarale su sa njim, ali sa licima iz njegovog okruženja. Razgovor je, kako se saznaje iz više izvora, piše pomenuti medij, bio kratak, imajući u vidu stanje šoka u kojem su se nalazile.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije