Šokantne fotografije iz D. Vakufa: Oskrnavljena nekropola stećaka, ovo je kulturocid

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Mirko S. Kojotovski

Kad ne poštujemo današnje grobove i spomenike kako onda poštovati stečke od prije 500 godina. Kod nas je bitno samo zaraditi ili uzeti novac. Sve ostalo je sporedno.

Mora da su Bosnjaci

Da sakriju tragive pravoslavlja u Bosni iz Srednjeg vijeka. Je l de?

Nbs

Uzas polupismenih toboze vjernika pa imali iko barem prvi razred zavrsen bez stele

Gost

Kulturocid je napravljen dolaskom osmanlija. Na stećcima nema islamskih obilježja da bi ih Bošnjaci smatrali svojima.

On

Nisu muslimani,tj.jesu masine a sve to radi ridzobradi pop koji muslimane naziva islamistima i vakufske ublehe šute,frajer se docepo para pa ko sivonja udri od Jezera,Jajca do Donjeg Vakufa,neimar žestoki. Pripadnici njegovog naroda srusise sve dzamije u vakufu a vakufljani sacuvase crkvu nikome nije ni naumpalo da je dira za razliku od Jajca,on doso u vakuf da j nasu istoriju.

musmer

ocekujete reakciju Kapidzica??? pa on je tamo samo zbog opcine centar vaznije od 10 drugih on je tamo samo zbog Marijin Dvora i Skenderije

Sram vas bilo

A sta ce biti za 500 godina sa vasim grobovima? I sta rade ovi majmuni iz komisije za nacionalne spomenike sto masne plate primaju? Hoce li oni biti I sahranjeni?

nema veze

ne sikirajte se, malo koji bosanac, bilo koje vjere, zna gdje mu je sahranjen pradedo, to jedina zalosna tradicija u bih

Thor

Nisu muslimani,tj.jesu masine a sve to radi ridzobradi pop koji muslimane naziva islamistima i vakufske ublehe šute,frajer se docepo para pa ko sivonja udri od Jezera,Jajca do Donjeg Vakufa,neimar žestoki. Pripadnici njegovog naroda srusise sve dzamije u vakufu a vakufljani sacuvase crkvu nikome nije ni naumpalo da je dira za razliku od Jajca,on doso u vakuf da j nasu istoriju. ka On Cek, cek, je li to ona ista nekropola na kojoj je sazidana policijska stanica? Jesu li to srusili stanicu, pa neko ostetio stecke, ili.....Hajde prvo osnujte komisiju koja ce sve istraziti, pa onda baljegajte zbrda zdola. A to Ministarstvo za brigu i zastitu nacionalnih spomenika rasformirajte jer nista ne rade i izgleda samo brinu o svojim straznjicama. P.S Hvala onima sto su cuvali crkve. Bolji su ljudi od onih koji ruse Svete Kuce.

/ Najnovije