Šokantan intervju Stefana Schwarza: Nije štedio Inzka, Izetbegovića, Čovića...

3
Radiosarajevo.ba
Šokantan intervju Stefana Schwarza: Nije štedio Inzka, Izetbegovića, Čovića...
Foto: Screenshot / Stefan Schwarz

Nevjerovatno šokantan, emotivan, otvoren, direktan intervju dao je sinoć na Face TV Stefan Schwarz, čovjek koji je trebao da bude njemački kancelar, premijer.

Između ostalog je kazao da Valentin Inzko, visoki predstavik u BiH, nije sultan, "evnuh je, nema jajca da nešto uradi".

Milorada Dodika, lidera SNSD-a, je nazvao marionetom, a za Fahrudina Radončića, lidera SBB-a, da najviše govori o korupciji, a korumpiran je.

"Bakir nije Alija! Ako je Alija Liga prvaka, onda je Bakir treća liga! Vučić je veliki nacionalista, nije nikom prijatelj osim sebi! On je u stražnjici. Milo Đukanović nije dobar, ne vjerujem mu, ali se drži principa o nediranju granica", kazao je Schwarz, prenosi Face TV.

Za Dragana Čovića, lidera HDZ-a BiH, rekao je da nije boss, on je marioneta i poručio mu da zaboravi na Herceg Bosnu.

"I (Franji) Tuđmanu sam to rekao, zaboravite Herceg Bosnu, zaboravite NDH! Koliko znam, bolnica Koševo ne funkcioniše zbog korupcije! Korupcija ubija ljude!", kazao je.

Poručio je građanima da glasaju protiv korumpiranih.

"Ako vi to ne uradite, mi vam ne možemo pomoći! Ja sam Bosanac! Siguran sam da ću doživjeti da vidim normalnu BiH, kao članicu EU! Molim vas, ustanite i učinite nešto za sebe i svoju državu", istakao je Schwarz.

Između ostalog je rekao i da stalno razgovara s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

"Ona je spriječila dogovor između (Aleksandra) Vučića i (Hashima) Thacija o promjeni granica između Srbije i Kosova. Znam ljude koji je mogu naslijediti, isto misle kao i Angela, žestoko su protiv promjene granica, a ni EU to neće dozvoliti, možete mirno spavati", naglasio je.

Snimak ovog intervjua možete pogledati:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije