Snijeg prekrio bh. planine

Radiosarajevo.ba
Snijeg prekrio bh. planine
/ Vlašić danas
Na većini bh. planina jutros je osvanuo snijeg. Prema prizorima koje vidimo zahvaljujući web-kamerama s planina snijeg je jutros prekrio Bjelašnicu, Jahorinu, Vlašić...

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, visina snježnog pokrivača na Bjelašnici danas iznosi 18 centimetara, dok je na Vlašiću palo desetak centimetara.

Snijega još uvijek nema u nižim predjelima. Prema prognozama meteorologa, u drugoj polovini dana u Bosni se očekuje prestanak padavina i pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini vedro. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C.

Oblačno vrijeme će se zadržati i u naredna dva dana. U četvrtak će najniža jutarnja temperatura zraka biti uglavnom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije