Snijeg u BiH ne prestaje da pada, niti planira uskoro!

0
Radiosarajevo.ba
Snijeg u BiH ne prestaje da pada, niti planira uskoro!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Igman / Ilustracija

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne pada snijeg.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -6; Ivan-sedlo -4; Sarajevo-Bjelave -1; Zenica 0; Bihać, Bugojno, Gradačac, Livno, Sanski Most, Tuzla 1; Grude 4; Mostar 6; Neum 7 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 2 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom Hercegovini i snijegom u Bosni. Očekivana visina novog snježnog pokrivača, u većini područja, između 2 i 10, na planinama do 20 cm. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna tempertaura od -2 do 3, na jugu od 5 do 9 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa snijegom. Dnevna temperatura oko 0 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Hladno vrijeme u cijeloj zemlji, uz kišu na jugu i snijeg u unutrašnjosti, uzrokovaće probleme većini populacije. Moguće su meteopatske reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nervoze, malaksalosti. Učesnicima u saobraćaju preporučujemo oprezniju vožnju. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, te po mogućnosti reducirati boravak na otvorenom, naročito hronični bolesnici, osobe sa respiratornim problemima, bolestima krvnih sudova, stariji i djeca.

Objavljena je prognoza i za naredne dane:

U ponedjeljak 11.01.2021., oblačno vrijeme. U Hercegovini sa kišom, a u Bosni sa snijegom. Poslije podne ili u večernjim satima padavine postepeno slaba i prestaju. Jutarnja temperatura od -7 do -2, na jugu od 1 do 6, a dnevna od -4 do 1, na jugu od 4 do 8 °C.

U utorak 12.01.2021., oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni povremeno je moguće provijavanje slabog snijega. U Hercegovini poslije podne i u večernjim satima postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od -9 do -3, na jugu od 0 do 4, a dnevna od -3 do 1, na jugu od 4 do 9 °C.

U srijedu 13.01.2021., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -9 do -3, na jugu od 0 do 4, a dnevna od -3 do 2, na jugu od 5 do 9 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije