Snijeg stvorio probleme za vozače diljem BiH: Gdje je promet usporen, a gdje obustavljen za kamione?

2
Radiosarajevo.ba
Snijeg stvorio probleme za vozače diljem BiH: Gdje je promet usporen, a gdje obustavljen za kamione?
Foto: Screenshot/Facebook / Otežan saobraćaj širom BiH zbog snijega

Zbog intenzivnih sniježnih padavina na području Romanije obustavljen je saobraćaj za teretna vozila.

Zbog povremeno intenzivnih sniježnih padavina usporeno je saobraćanje, posebno na dionicama preko pojedinih planinskih prevoja.

Zimske službe su na terenu i obavljaju neophodne intervencije, ali na dionicama sa intenzivnim padavinama ipak ima snijega na kolovozu, a mjestimično i poledice.

Teška nesreća u BiH: Povrijeđeno sedam osoba

Teška nesreća u BiH: Povrijeđeno sedam osoba

Izdvajamo puteve: Priluka-Glamoč-Mliništa, Ključ-Bosanski Petrovac, Bugojno-Kupres-Šuica, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Konjic i Sarajevo-Tarčin-Rogoj, kao i prevoje Makljen (Prozor-GornjiVakuf-Uskoplje), Rostovo (Bugojno-Novi Travnik), Komar (Donji Vakuf-Travnik) i Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar). 

U ostatku naše zemlje saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona na brojnim dionicama. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Vozači, oprez: Veliki problemi u saobraćaju, evo na kojim dionicama

Vozači, oprez: Veliki problemi u saobraćaju, evo na kojim dionicama

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Zbog zimskih uvjeta vožnje u Hrvatskoj, na graničnom prelazu Izačić na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, saopštili su iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije