Snijeg napravio probleme vozačima širom BiH: Na pojedinim dionicama obustavljen saobraćaj

0
Radiosarajevo.ba
Snijeg napravio probleme vozačima širom BiH: Na pojedinim dionicama obustavljen saobraćaj
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

Zbog intenzivnih sniježnih padavina i zaglavljenih teretnih vozila obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Stupari-Kladanj.

Zbog novih sniježnih padavina koje su tokom noći i jutra zahvatile našu zemlju, na dionicama u višim predjelima ima snijega na kolovozu, dok je u nižim predjelima kolovoz mokar ili vlažan.

Skreće se pažnja i na zaleđen kolovoz preko prevoja, kao i na povremene sniježne vijavice koje smanjuju vidljivost.

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Upozorava se na povećanu opasnost od odrona, a u jugozapadnim i zapadnim krajevima i na povremeno jak vjetar. Savjetuje se opreznija vožnju i poštivanje svih saobraćajnih propisa. Vozačima koji se imaju namjeru kretati preko planinskih prevoja preporučuje se korištenje zimske opreme, bez obzira što to više nije zakonski obavezno.

Zbog radova na sanaciji klizišta i dalje je zatvorena Zenička zaobilaznica na autoputu A-1 (oba smjera).

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na izgradnji kružnog toka na raskrsnici za tvornicu željeza Stolac (Mostar-Stolac), danas od 08.00 do 17.00 sati vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila mogu saobraćati preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije