Meteorolozi za danas objavili upozorenje: Večeras stiže snijeg, a evo i kad se vraća sunce

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi za danas objavili upozorenje: Večeras stiže snijeg, a evo i kad se vraća sunce
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / Kiša u Sarajevu

Meteorolozi su za danas, zbog očekivanih udara vjetra, 'upalili' žuti meteoalarm za većinu područja BiH, izuzev Trebinja, gdje se očekuju jači udari vjetra (od 50 do 70 km/h) pa je na snazi narandžasto upozorenje, koje glasi:

"Poduzmite mjere opreza i pratite aktuelnu prognozu vremena. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i BUDITE SPREMNI obustaviti aktivnosti na otvorenom. Budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar. Prekidi u snadbijevanju električnom energijom su mogući."

Jutros je našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena na sjeveru i sjeveroistoku Bosne.

Važna informacija za vozače u Sarajevu: Danas izmjena režima saobraćaja

Važna informacija za vozače u Sarajevu: Danas izmjena režima saobraćaja

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica -4; Ivan Sedlo 1; Bugojno, Tuzla 2; Drvar, Livno 3; Gradačac 4; Bihać, Sanski Most, Sarajevo, Zenica 5; Mostar, Široki Brijeg 12; Neum, Stolac 14; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 938 hPa, za 1 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Nestabilne vremenske prilike, padavine i značajniji pad temperature, kod većine populacije djelovaće loše na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima i meteoropatima uzrokovaće izraženije tegobe. Također, osjet hladnoće će se pojačati, usljed većeg sadržaja vlage u zraku, te konstantnog sjevernog strujanja. Poželjno je biti oprezniji, prikladno se odjenuti i umanjiti aktivnosti.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama će padati kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U noći sa ponedjeljka na utorak snijeg se očekuje i u nizinama Bosne. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do jaka bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Dnevna temperatura od 3 do 9, na jugu od 10 do 16 °C. U Sarajevu oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. U noći sa ponedjeljka na utorak očekuje se snijeg. Dnevna temperatura oko 6 °C.

Stiglo važno upozorenje za sve vozače: 'Još uvijek ne mijenjajte zimske gume...'

Stiglo važno upozorenje za sve vozače: 'Još uvijek ne mijenjajte zimske gume...'

U utorak oblačno vrijeme. U Bosni povremeno sa slabim ili snijegom ili susnježicom. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do pojačana bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 3, na jugu do 8, a dnevna od 0 do 6, na jugu do 12 °C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni je povremeno moguć slab snijeg ili susnježica. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 2, na jugu do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 °C.

U četvrtak u Bosni umjeren do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -6 do 0, na jugu do 4, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 14°C.

U petak u većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Nešto više oblaka se očekuje na sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije