Proljeće u Sarajevu: Snijeg pade, na behar, na voće...

1
Radiosarajevo.ba
Proljeće u Sarajevu: Snijeg pade, na behar, na voće...
FOTO: Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

Iako je kalendarski proljeće već došlo, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine pada snijeg, praćene ledenim vjetrom i ponekom zrakom sunca.

Visoke temperature iznenada je zamijenio ledeni val, a danas je zabilježeno umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok je temperatura zraka u 8 sati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine iznosila 1 stepen.

Žuti meteoalarm upaljen je za područje cijele Bosne i Hercegovine, i to zbog očekivanih udara vjetra jačine između 40 i 60 km/h, a meteorolozi upozoravaju:

Jubilarni 30. SFF: Počasno Srce Sarajeva ide reditelju Eliji Suleimanu

Jubilarni 30. SFF: Počasno Srce Sarajeva ide reditelju Eliji Suleimanu

"Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetnje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar", saopćili su iz FHMZ-a.

Biometereološka prognoza kaže da hladno vrijeme, praćeno padavinama u prijepodnevnim satima, loše će djelovati na većinu populacije. 

Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Snijeg pade, na behar, na voće, a kako je to izgledalo u Sarajevu, pogledajte u videozapisima ekipe portala Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije