Snažno nevrijeme prijeti BiH: Meteorolozi objavili fotografiju olujnog oblaka koji nam se približava

2
Radiosarajevo.ba
Snažno nevrijeme prijeti BiH: Meteorolozi objavili fotografiju olujnog oblaka koji nam se približava
Foto: travnik-grad.info / Oluja u Travniku

Jako nevrijeme praćeno kišom i olujnim vjetrom zahvatilo je Zagreb u poslijepodnevnim satima, a prema prognozama čini se da to nevrijeme dolazi i u Bosnu i Hercegovinu.

Bosanskohercegovački meteorolozi na Facebook stranici Bh. meteo objavili su fotografiju na kojoj je prikazan dolazak nevremena u Zagreb, kao i fotografiju oblaka koji se približava sjeveru BiH.

"Dolazak nevremena u Zagreb. Ovako izgleda olujni oblak koji se preko Hrvatske približa sjevernim krajevima BiH", navodi se u objavi.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Podsjećamo, jako olujno nevrijeme pogodilo je Bosnu i Hercegovinu i sinoć, 18. jula u noćnim satima, koje je došlo nakon perioda visokih temperatura. 

Dolazak nevremena u Zagreb. Ovako izgleda olujni oblak koji se preko Hrvatske približa sjevernim krajevima BiH. Foto: Dugoročna prognoza

Posted by BHMETEO.ba on Wednesday, July 19, 2023

Grmljavina, obilna kiša i jak vjetar pogodili su veliki broj građana širom Bosne i Hercegovine. Sarajevo, Zenica, Tuzla, Banja Luka su samo neki od gradova gdje je čak zabilježena i šteta zbog ovog nevremena. Pojedina mjesta su ostajala bez struje na nekoliko minuta, ili čak sati. 

U Travniku je zabilježen veliki broj stabala koji su završili na cestama. Srećom, čini se da nije bilo veće materijalne štete. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije