Snažno grmljavinsko nevrijeme pogodilo Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Snažno grmljavinsko nevrijeme pogodilo Sarajevo
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine su pod vodom nakon što je snažno grmljavinsko nevrijeme zahvatilo područje Sarajeva oko 19.40 sati.

Nešto poslije 20 sati tamni oblaci su prekrili Sarajevo, nakon čega je počela padati snažna kiša.

Voda je ubrzo prekrila ulice, a odvijanje saobraćaja je bilo otežano.

Nevrijeme je trajalo više od 30 minuta.

Meteorolozi su za popodnevne sate najavili nevrijeme, a evo kakva je prognoza za petak i dane vikenda:

U petak u Bosni sunčano uz malu do umjerneu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle ili niske naoblake. U Hercegovini sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme. U jutarnjim satima lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije