Snažne poruke građana ispred Delegacije EU

2
L.S.
Snažne poruke građana ispred Delegacije EU
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Građani uputili poruke političarima

U zgradi Delegacije Europske unije danas se održavaju sastanci lidera stranaka BiH sa Josepom Borrellom, visokim predstavnikom Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku.

Nekolicina građana okupila se ispred zgrade sa transparentima i jasnim porukama.

Mirno i dostojanstveno građani su stali preko puta zgrade Delegacije EU i poručili kako žele mirnu i dostajanstvenu Bosnu i Hercegovinu. 

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Neke od poruka na trasparentima su: "Građanska, funkcionalna, mirna BiH", "Opor", "Mirna Bosna". 

Podsjećamo, nekoliko opozicionih lidera stranka održalo je već sastanak sa Borrelom, a u toku je sastanak Milorada Dodika, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića sa Josepom Borrelom. 

Borrell je prethodno jutros naglasio: "U ovom ključnom trenutku i izuzetno važnom momentu kada su u BiH stigle snage EUFOR-a, osnažili smo dodatno svoje prisustvo i ovim putem još jednom uvjeravam građane BiH na naše snažno opredjeljenje na mir, stabilnost i sigurnost države Bosne i Hercegovine", istakao je Borrel. 

"Važnost mira i sigurnosti je nesporna i svako od nas ima svoju ulogu u njihovom očuvanju. Podsjetit ćemo se da je samo unazad 30 godina situacija ovdje bila mnogo gora. Od svojih predaka smo naslijedili prošlost, sa svim njenim dobrim i lošim stranama, ali isto tako budućnost tek posuđujemo od naših budućih naraštaja. Naša je obaveza uraditi sve što možemo da podržimo žrtve i kaznimo počinioce", naglasio je Borrell.

Poručio je da evropska vizija za BiH podrazumijeva mir i sigurnost.

"Međutim, naš angažman ne treba trajati zauvijek", rekao je Borrell.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije