Smijenjena Vlada TK-a na čelu s premijerom Begom Gutićem

A. B.
Smijenjena Vlada TK-a na čelu s premijerom Begom Gutićem
Na današnjoj hitnoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona izglasana je smjena Vlade TK-a na čijem čelu se nalazi Bego Gutić iz Stranke demokratske akcije (SDA).

Sa glasovima 20 zastupnika koji su glasali Za, te tri protiv i 11 suzdržanih premijer Bego Gutić i njegova vlada morat će napustiti svoje pozicije.

Zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona (TK) glasanjem su se ranije izjasnili o predloženom dnevnom redu sjednice. Za usvajanje dnevnog reda je glasalo 20 zastupnika, troje je bilo protiv, a 12 suzdržano.

Zastupnik SDA u Skupštini TK-a -Midhat Čaušević je kazao da SBB prihvata odgovornost da uđe u koaliciju s neformalnom grupom od 13 zastupnika koji odbijaju smjernice i rad SDA.

w873 (1).jpg - undefined

Potpisi zastupnika za smjenu premijera Gutića

"Ovo će biti poluprivatna vlada koja je dogovorena u 'tornju'", rekao je Čaušević.

Zastupnici su potpisali zahtjev za smjenu premijera Gutića, tačnije njih 15, što ukazuje na duboki razdor unutar SDA, a sve nakon turbulentnih dešavanja unutar političke opcije u Tuzlanskom Kantonu te smjene predsjednika Kantonalnog odbora SDA TK-a Mirsada Kukića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije