Smijenjen Goran Cerić, direktor "Pokopa"

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Igman

Goranu Ceriću profesoru istorije je istekao četverogodišnji mandat direktora 26.08-2020 godine sa osnovnom plaćom od 2600 KM. Još jedno od kantonalnih preduzeća u kojem se posao može dobiti samo po rodbinsko stranačkoj liniji. Dovoljno je prelistati ,,Registar zaposlenih u javnom sektoru Kantona Sarajevo pa vidjeti da stručne spreme zaposlenih lica nemaju nikakve veze sa radnim mjestima. Rad Pokopa se istiće u zadnjim godinama po nelegalnoj gradnji krematorija koji uopšte nije potreban kantonu a pogotovo u jednom naseljenom mjestu. Priča kako ima sve više zahtjeva za kremiranjem je čista laž jer ni jedna vjerska zajednica nije za kremiranje a u Kantonu se izjasnilo više od 95 % ljudi kao vjernika. Ni ateisti se ne žele kremirati i ulažu više u spomenike nego vjernici. Također od ,,Pokopa'' je stvoren pravi biznis pa iako stalno govore da na grobljima nema mjesta po pola groblja je komercijalnog karaktera gdje mjesta stoje prazna i koja koštaju i po 6000 KM.Ucjenjuju ljude za nekakvu taksu za održavanje grobnog mjesta koje ne održavaju.

Guest

Nek ste vi još jednog sandžakliju nagradili da bude direktor sarajevske firme. Odavno se priča da se oni samo rode u Sandžaku, a kopaju se u Sarajevu. Sad će cijena grobnog mjesta biti 10000 za Sarajlije, a za njih će se "naći nešto" što će Pokop platiti.

N.G

Kažu da posluju ko Topalovići a puno im pomaže Bili Pitom

NiP

Kurtonovic ce trebati konakovicu....daleko od naroda i pravde

gost

tipično miesto za stranačka uhljebljenja

/ Najnovije