Smajić tvrdi: 'Vujić je Putinov čovjek u sjedištu UN-a u Ženevi'

17
Radiosarajevo.ba
Smajić tvrdi: 'Vujić je Putinov čovjek u sjedištu UN-a u Ženevi'
Foto: Parlament BiH / Džemal Smajić

Obraćanje ambasadora BiH pri Ujedinjenim nacijama (UN) u Ženevi Bojana Vujića na sjednici Savjeta za ljudska prava UN-a  gdje je rekao da je "priliv stranih džihadista ozbiljna teroristička prijetnja iz BiH", civilizacijska je sramota i onih koji mu daju naloge za ovakva obraćanja, izjavio je Džemal Smajić, delegat (SBiH) u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine.

“U isto vrijeme dok Vujićeve riječi još uvijek odjekuju, u Višegradu se postrojavaju četnici koji baštine krvoločnu politiku Draže Mihailovića i njegovih četnika koji su poklali, silovali i protjerali desetine hiljada Bošnjaka u Drugom svjetskom ratu iz Sandžaka i Istočne Bosne. Vujić je sljedbenik upravo te četničke politike, kao i one koja je izvršila pokolje tokom agresije na BiH od 1992. do 1995. godine koji su na kraju kulminirali genocidom u Srebrenici”, navodi Smajić,

te dodaje:

Objavljena je prognoza do 30. maja: Uživajte u suncu - dolaze zahlađenje i kiša

Objavljena je prognoza do 30. maja: Uživajte u suncu - dolaze zahlađenje i kiša

“Dok se njegovi nalogodavci nalaze na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije, i vode politiku Moskve u Bosni i Hercegovini i na Balkanu, Vujić misli da se obraća neinformisanom svijetu i da može zamijeniti teze o stvarnoj sigurnosnoj opasnosti koja prijeti Evropi i euroatlantskom svijetu.

Da je to velika zabluda pokazuju i jučerašnje najnovije sankcije proruskim sljedbenicima u BiH koji dolaze iz najbližeg Dodikovog kruga”, ističe Smajić.

Ono što ostaje nejasno, prema riječima Smajića, blaga je reakcija Ministarstva vanjskih poslova, pa i Predsjedništva BiH.

Dodaje da bi Vujić morao biti pozvan na odgovornost a paralelno s tim institucije bi morale učiniti sve u njihovoj moći da se Vujić opozove.

Ministarstvo vanjskih poslova reagovalo na skandalozni govor ambasadora BiH u Ženevi

Ministarstvo vanjskih poslova reagovalo na skandalozni govor ambasadora BiH u Ženevi

“Sada je na nama svima da učinimo sve da euroatlantskim saveznicima obznanimo da je Vujić sljedbenik proruske politike koji ne predstavlja BiH, nego Putinovu politiku u BiH. Zašto je to moguće?

Pa zbog toga što je demokratskim snagama u BiH sistemom onemogućeno da djeluju demokratski, jer su okupirane antievropskom politikom i mogu blokirati sve, kao što su blokirali NATO put”, navodi Smajić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije