Komšić: "Vujić nakon neistinitih i neutemeljenih izjava o svojoj zemlji treba sam podnijeti ostavku"

29
Radiosarajevo.ba
Komšić: "Vujić nakon neistinitih i neutemeljenih izjava o svojoj zemlji treba sam podnijeti ostavku"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagovao je na sramotno obraćanje ambasadora BiH pri UN u Ženevi Bojana Vujića.

"Mislim da ambasador Vujić nakon ovakvih neistinitih i neutemeljenih izjava o svojoj zemlji treba sam podnijeti ostavku.

U slučaju da to ne uradi sam, morat ćemo pokrenuti proceduru njegove smjene koju nažalost, vrlo vjerovatno, neće biti moguće izvesti zbog načina odlučivanja o ovakvim stvarima definisanim Ustavom BiH jer NSRS može oboriti odluku o smjeni Vujića koja bi bila donesena glasanjem 2:1.

Kako i gdje zamijeniti oštećenu novčanicu u BiH?

Kako i gdje zamijeniti oštećenu novčanicu u BiH?

Vujić nije konsultovao ne samo mene, nego sigurno nije konsultovao ni gospodina Bećirovića, ni ministra Konakovića, a sumnjam da je konsultovao i kabinet gospođe Cvijanović", kazao je Željko Komšić.

Podsjetimo, ambasador BiH pri UN-u u Ženevi Bojan Vujić na jučerašnjoj sjednici Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih nacija rekao je da je "priliv stranih džihadista ozbiljna teroristička prijetnja iz BiH" kao i to da je BiH najopasniji izvor terorizma u Europi.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (29)

/ Povezano

/ Najnovije