Zvornik / Slučaj u BiH: Ljudska lobanja pronađena u šipražju

23. 12. 2020. u 14:21:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 5

Na lokalitetu mezarja u mjestu Kozluk, općina Zvornik, danas je izvršena asanacija terena i tom prilikom pronađeni su posmrtni ostaci jedne žrtve za koju se pretpostavlja da je nastradala u proteklom ratu.

Posmrtne ostatke, odnosno ljudsku lobanju u šipražju ograde mezarja uočio je slučajni prolaznik. Pretpostavlja se da je na taj lokalitet lobanja donesena u proteklim mjesecima.

Nakon asanacije terena, lobanja koja je pronađena prevezena je u Komemorativni centar u Tuzli gdje će biti izvršena kriminalističko – tehnička i sudsko – medicinska obrada te će se izuzeti uzorak koštane srži, a kako bi se uz pomoć DNK analize utvrdio identitet žrtve.

Asanacijom terena rukovodilo je Tužilaštvo BiH, po naredbi Suda BiH, a u učestvovao je i Institut za nestale osobe BiH, sudski patolog, lokalna policija te uposlenici Komemorativnog centra Tuzla, saopćeno je iz Instituta za nestale osobe BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA