Kod Sanskog Mosta pronađeni posmrtni ostaci pet osoba

0
Radiosarajevo.ba
Kod Sanskog Mosta pronađeni posmrtni ostaci pet osoba
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Na lokalitetu Greda, kod Sanskog Mosta, pronađeni su posmrtni ostaci pet osoba, koji će biti upućeni na sudsko-medicinsku obradu i utvrđivanje identiteta.

Proces ekshumacije će biti nastavljen na obližnjoj lokaciji Šušnjari, saopćeno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine (BiH).

"Na ekshumaciji provedenoj na lokalitetu Greda u Sanskom Mostu, koju je po nalogu postupajućeg tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine koordinirao istražitelj Tužiteljstva BiH, pronađeni su posmrtni ostaci ukupno pet osoba.

Prema preliminarnim informacijama, radi se o žrtvama srpske nacionalnosti nestalim u jesen 1995. godine", navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Nakon završetka rada na ovoj lokaciji, posmrtni ostaci će biti upućeni na dalju sudsko-medicinsku obradu i utvrđivanje identiteta putem DNK analize, a ekshumacija će biti nastavljena na obližnjem lokalitetu Šušnjari, udaljenom nekoliko stotina metara od ove lokacije.

U saopštenju se navodi da u procesu ekshumacije sudjeluju predstavnici Instituta za nestale osobe (INO BiH), ljekar sudbene medicine, policijski djelatnici MUP-a USK koji osiguravaju lokaciju, kao i potrebni radnici i mehanizacija.

Istražitelji i stručno osoblje Tužiteljstva BiH, gotovo svakodnevno sudjeluju u procesima ekshumacija i traženja nestalih u svim krajevima Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije