Slučaj u BiH: Lažnim kreditima varali građane

0
Radiosarajevo.ba
Slučaj u BiH: Lažnim kreditima varali građane
Arhiv / Ilustracija

Policijska uprava Bosanska Gradiška izvještaj je podnijela protiv Dragana Jungić iz Laktaša, zbog sumnje da je prevarama pribavio korist od oko 23.000 maraka.

Podsjetimo, do sada su podneseni brojni izvještaji protiv radnika i funkcionera MKF "Prizma" zbog sumnje da su imali organizovani način na koji su varali građane širom bh. entiteta RS, piše srpska-info.com.

U PU Gradiška su rekli, navodeći inicijale, da su izvještaj podnijeli protiv Jungića zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

"On se sumnjiči da je u toku 2012. i 2013. godine u Srpcu kao kreditni službenik mikrokreditne fondacije iskorištavanjem svog položaja ili ovlaštenja doveo u zabludu I. T. iz Srpca, na način da će joj biti omogućena isplata kredita u iznosu od 1.000 maraka. On je zatim sačinio zahtjev za kredit i lažni ugovor o kreditu kojim je zadužuje za iznos od 9.000 maraka, a da novac nikad nije isplatio“, pojasnila je portparol PU Bosanska Gradiška Slobodanka Subotić.

Osim toga, Jungić je kreditno zadužio i M. A. iz Srpca kreditom u iznosu od 9.000 maraka, pri čemu ga nije obavijestio i upoznao da će biti zadužen tolikim iznosom novca, niti je isplatio navedeni novac.

"Na opisan način D. J. je pričinio materijalnu štetu I. T. i M. A. u ukupnom iznosu od 22.953,40 maraka, a sebi pribavio materijalnu korist“, rekla je Subotić.

Policijska uprava Banja Luka je početkom jula ove godine takođe podnijela izvještaj protiv tri radnika MKF "Prizma" zbog istih krivičnih djela.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da su prevarili na hiljade građana i da su tako stekli korist veću od milion maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije