Slučaj Srebrena malina: SIPA završila aktivnosti na izuzimanju predmeta i dokumentacije

2
Radiosarajevo.ba
Slučaj Srebrena malina: SIPA završila aktivnosti na izuzimanju predmeta i dokumentacije
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / KCUS

Istražitelji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) završili su aktivnosti u vezi privremenog oduzimanja predmeta po naredbi Kantonalnog tužilaštva Sarajevo i Kantonalnog suda u Sarajevu, potvrdio je za Radiosarajevo.ba portparol SIPA-e Luka Miladinović.

Istražitelji SIPA-e su danas ušli u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, Federalnu upravu Civilne zaštite (FUCZ) i kompaniju Verlab.

Oni svoje aktivnosti provode u sklopu istražnih aktivnosti u kontekstu istrage o dešavanju u sarajevskoj bolnici odnosno o poznatim respiratorima Srebrene Maline (ACM812A).

Aktivnosti na tri lokacije trajale su danas od jutarnjih sati.

Ono što se nezvanično doznaje jeste da je SIPA izuzela dokumentaciju o verifikaciji respiratora iz Verlaba. Također, se istražnje radnje su vršeene u FUCZ, a treća lokacija je KCUS.

Nakon sačinjenog izvještaja istražitelji SIPA-e dostavit će svoj izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo. Privremeno se oduzimaju predmeti koji su traženi u naredbama ovih pravosudnih institucija. Sve mjere i radnje se poduzimaju na području KS”, rekao je ranije za naš portal portparol Miladinović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije