!/ Slučaj Srebrena malina: SIPA završila aktivnosti na izuzimanju predmeta i dokumentacije

08. 04. 2021. u 19:13:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 30

Istražitelji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) završili su aktivnosti u vezi privremenog oduzimanja predmeta po naredbi Kantonalnog tužilaštva Sarajevo i Kantonalnog suda u Sarajevu, potvrdio je za Radiosarajevo.ba portparol SIPA-e Luka Miladinović.

Istražitelji SIPA-e su danas ušli u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, Federalnu upravu Civilne zaštite (FUCZ) i kompaniju Verlab.

Oni svoje aktivnosti provode u sklopu istražnih aktivnosti u kontekstu istrage o dešavanju u sarajevskoj bolnici odnosno o poznatim respiratorima Srebrene Maline (ACM812A).

Aktivnosti na tri lokacije trajale su danas od jutarnjih sati.

Ono što se nezvanično doznaje jeste da je SIPA izuzela dokumentaciju o verifikaciji respiratora iz Verlaba. Također, se istražnje radnje su vršeene u FUCZ, a treća lokacija je KCUS.

Nakon sačinjenog izvještaja istražitelji SIPA-e dostavit će svoj izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo. Privremeno se oduzimaju predmeti koji su traženi u naredbama ovih pravosudnih institucija. Sve mjere i radnje se poduzimaju na području KS”, rekao je ranije za naš portal portparol Miladinović.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)