Slučaj Dženan Memić: Predloženo produženje pritvora Mutapu i Dupovcu

0
Radiosarajevo.ba
Slučaj Dženan Memić: Predloženo produženje pritvora Mutapu i Dupovcu
Foto: Pravda za Dženana / Dženan Memić

Tužilaštvo BiH uputilo je prijedlog za produženje pritvora za Mutap Zijada i Dupovac Hasana kako bi se osiguralo neometano provođenje i okončanje istrage, saopćeno je iz ove ustanove.
 
Postupajući tužioc Tužilaštva BiH, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za produženje mjere pritvora prema dvojici osumnjičenih, Mutap Zijadu  i Dupovac Hasanu.
 
Mjera pritvora potrebna je kako bi se osiguralo neometano provođenje istrage u predmetu stradanja mladića Dženana Memića u februaru 2016. godine.

Pritvor je zatražen iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke b) i d) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i iz razloga što bi puštanje osumnjičenih na slobodu, izazvalo uznemirenost javnosti i građana.
 
Tim tužioca Tužilaštva BiH, koji provodi ovu istragu, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, poduzima intenzivne istražne aktivnosti u ovom predmetu. navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije