Slučaj David Dragičević: Ovdje ni mrtvi nemaju mira

Radiosarajevo.ba
Slučaj David Dragičević: Ovdje ni mrtvi nemaju mira
PrtScr / Grob Davida Dragičevića
Ekshumacija posmrtnih ostattaka Davida Dragičevića bit će obavljena 12. marta, dok će druga sahrana biti u jednom gradiću u blizini Beča 15. marta.

Rješenje za ekshumaciju je stiglo a u grupi Pravda za Davida su jasni: - Ovdje ni mrtvi nemaju mira!

Sada je i definitivno, posmrtni ostaci Davida Dragičevića bit će ekshumirani 12. marta da bi zatim bili preneseni u austrijski Wiener Nouesadt gdje će ponovo biti sahranjeni 15 marta, javlja Televizija BN.

Sve se ovo dešava gotovo godinu dana nakon sahrane pokojnog Davida Dragičevića 7. aprila prošle godine u Banjaluci.

Otac ubijenog mladića Davor Dragičević to potvrdjuje BN TV, a govori i o razlozima.

"Jasni su razlozi", kaže Davor i naglašava da njjegovo dijete nema ovdje mira i spokoja.

Novinar i urednik magazina Buka Aleksandar Trifunović smatra da je iskopavanje Davidovih posmrtnih ostataka i prebacivanje u Austriju loša poruka za kompletnu Bosnu i Hercegovinu.

" To je znak da je demokratija ozbiljno ugrožena i da je društvo u velikoj krizi".

Advokat porodice Dragičević, Ifet Feraget napominje da pravna borba ne prestaje preseljenjem posmrtnih ostataka u Austriju. Najavljuje i obraćanje višim instancama.

Roditelji Davida Dragičevića, njegovi prijatelji ali i mnogobrojni Banjalučani pravdu i istinu u slučaju ubistva dvadesetjednogodišnjeg Davida Dragičevića traže od 26. marta prrošle godine istinu i pravdu.

Taj dan su Banjalučani prvi put izašli na Trg Krajine, odakle se nisu pomjerrili sve dok ih policija silom nije otjerala 25. decembra prošle godine.

Od tada su u porti hrama Hrista Spasitelja, gdje svaku veče pale svijeće za pokoj Davidove duše.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije