Pravda za Davida: "Gradonačelniče, hoćeš li imati obraza izaći na ulicu"

Radiosarajevo.ba
Pravda za Davida: "Gradonačelniče, hoćeš li imati obraza izaći na ulicu"
Screenshot / Članovi grupe "Pravda za Davida" su i 346. dan ispred Hrama

Članovi grupe "Pravda za Davida" su i 346. dan zaredom mirno i dostojanstveno zapalili svijeće za pokoj duše banjalučkog studenta Davida Dragičevića, koji je nestao 18. marta 2018. u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta u koritu rijeke Crkvene.

Okupljeni su poručili da neće odustati od borbe za istinu i pravdu, bez obzira što Davidovi roditelji, Davor i Suzana, nisu tu.

"Pozdrav dobrim ljudima", "Pravda za Davida", "Gradonačelniče, hoćeš li imati obraza izaći na ulicu i pogledati sugrađane. Mrtva djeca se izmještaju...bježe živi i mrtvi od takvih sotona...", samo su neki od komentara...

BL / Poznat datum ekshumacije i sahrane Davida Dragičevića

Ekshumacija posmrtnih ostataka ubijenog Davida Dragičevića obavit će se 12. marta 2019. godine. Nakon toga bit će prevezeni u gradić Wiener Neustadt, u neposrednoj blizini Beča, javio je banjalučki novinar - Slobodan Vasković.

Ubijeni David Dragičević, njegovi zemni ostaci, bit će sahranjeni u petak, 15. marta 2019. godine, na groblju “Friedhof der Stadt”, potvrdio je ovo za portal Radiosarajevo.ba Davor Dragičević. 

Za Radiosarajevo.ba / Dragičević o Davidovoj sahrani, Dodiku, priči da je ratni zločinac

"Jeste, kupljeno je grobno mjesto, plaćena je ekshumacija. Željeli smo da to bude subota ili nedjelja kako bi moglo doći više našeg naroda, ali oni danima vikenda ne vrše sahrane, tako da će sahrana biti u petak 15. 3.", rekao je Davor Dragičević na početku za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije