Slučaj Bosnalijek: Nastavak suđenja odgođen za 11. oktobar

Fena
Slučaj Bosnalijek: Nastavak suđenja odgođen za 11. oktobar
/ NAP
Ročište u predmetu Edin Arslanagić i drugi ("slučaj Bosnalijek"), koje je trebalo biti održano danas u Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS), odgođeno je zbog nedolaska svjedoka. Novo ročište zakazano je za 11. oktobar.

Istovremeno, zastupniku optužbe naloženo je da osigura prisustvo pozvanih svjedoka, te je predloženo da se pozivi svjedocima pošalju na adrese stanovanja, kao i Bosnalijeka, ukoliko se radi o uposlenicima te kompanije.

Kako je saopćeno, na naredno ročište bit će pozvani svjedoci optužbe - Sanela Čengić, Midhat Vehabović i Soraja Ajdinović.

Optužnicom u ovom predmetu, uz Edina Arslanagića, bivšeg generalnog direktora Bosnalijeka, obuhvaćeni su i Šefik Handžić, Hasan Šepo, Amar Arslanagić, Aida Selvić i Jasmin Šepo, koji se terete za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja i ovlaštenja, pranjem novca, poreznom utajom, krivotvorenjem službenih isprava, te sklapanjem štetnih ugovora, a što su, prema tužbenim navodima, počinili kao uposlenici firmi - Bosnalijek d.d. Sarajevo, Brštanica d.o.o. Sarajevo i Carpe Diem Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije