Kantonalni sud potvrdio optužnicu u slučaju Bosnalijek

Radiosarajevo.ba
Kantonalni sud potvrdio optužnicu u slučaju Bosnalijek

Nakon što je Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio optužnicu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu u predmetu Bosnalijek, obavještavamo javnost da taj sud još nije odlučio o prijedlozima Tužilaštva u pogledu određivanja privremenih mjera osiguranja imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom, a koji prijedlog je Tužilaštvo postavilo sudu i u svojoj optužnici. Naime, još u ranoj fazi istrage takav prijedlog je Tužilaštvo uputilo Kantonalnom sudu u Sarajevu, javlja Patria.

Tako Kantonalni sud u Sarajevu još nije donio odluku po prijedlogu ovog Tužilaštva da se odrede privremene mjere radi osiguranja imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom zabranom otuđenja i opterećenja nekretnina ili stvarnih prava optuženih Arslanagić Edina, Arslanagić Amara, Handžić Šefika, Šepo Hasana, Šepo Jasmina i Arslanagić Izeta.

Istovremeno, Kantonalni sud u Sarajevu još nije donio odluku ni u pogledu prijedloga Tužilaštva za zabranu otuđenja ili opterećenja dionica, vrijednosnih papira, udjela u fondovima, udjela ili poslovnog udjela uz zabilježbu zabrane kod Registra vrijednosnih papira Federacije Bosne i Hercegovine optuženih Edina Arslanagića, Šefika Handžića, Hasana Šepe, Amara Arslanagića, Samira Telibečirovića, Aide Selvić, Izeta Arslanagića i Jasmina Šepe, kao i osumnjičenog Bojana Kebe.

Također, taj sud još nije odlučio niti o privremenim mjerama kojim će naložiti bankama da se optuženim Edinu Arslanagiću, Amaru Arslanagiću, Šefiku Handžiću i Hasanu Šepi uskrate/zabrane da na osnovu njihovih naloga, banke obavljaju isplatu novčanih sredstava s njihovih računa.

Naime, predložene mjere bi osigurale da se imovina za koju postoji osnovana sumnja da je pribavljena krivičnim djelima ne otuđi do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije