Slipičević: Razvojna banka je stabilna i stoji iza privrede FBiH

1
F. V.
Slipičević: Razvojna banka je stabilna i stoji iza privrede FBiH
Foto: Radiosarajevo.ba / Mersiha Slipičević

Vršiteljica dužnosti predsjednice Uprave Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine (RBFBiH) dr. Mersiha Slipičević, komentirajući zabrinjavajuće spekulacije u vezi sa stabilnošću bankarskog sektora u našoj zemlji, što je dovelo i do uznemirenja građana i privrede, poručuje da Razvojna banka FBiH posluje uredno i da stoji iza privrede u Federaciji BiH.

Razvojna banka Federacije BiH je finansijska institucija čija je zadaća provođenje ekonomske politike Vlade Federacije BiH radi privrednog razvoja i zapošljavanja, kroz stimulativno kreditiranje koje podrazumijeva razvojne stimulativne i diferencirane kamatne stope, koje su u naravi niže od tržišnih kamatnih stopa.

U tom smislu ova poruka iz RBFBiH u aktuelnom trenutku je iznimno važna.

Ustavni sud donio odluku: Hoće li SNSD-u biti oduzet mandat četvrtog delegata u Domu naroda BiH?

Ustavni sud donio odluku: Hoće li SNSD-u biti oduzet mandat četvrtog delegata u Domu naroda BiH?

"Vezano za evidentna dešavanja u bankarskoj industriji koja su posljedica situacije u Ukrajini, odnosno sankcija od strane Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Europske unije (EU) želimo obavijestiti naše klijente da je stanje u Razvojnoj banci FBiH (RBFBiH) stabilno.

Kao državna banka, s kapitalom u vlasništvu Federacije BiH stojimo na raspolaganju našim partnerima i poslodavcima u Federaciji BiH", kazala je Slipičević.

Dodala je da ova banka ima ozbiljne planove u narednom periodu kako bi doprinijeli stabilnosti u bh. privredi.

"Napominjemo da smo kreirali i nove ekskluzivne proizvode koji korespondiraju sa 'Strategijom razvoja Federacije 2021-2027' i da u tekućem mjesecu organiziramo druženja sa privrednicima, gdje ćemo prezentirati sve naše mogućnosti i ohrabriti partnere za nastavak naše uspješne suradnje", zaključila je Slipičević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije