! / Skupština KS usvojila deklaraciju protiv korupcije i profiterstva

16. 03. 2021. u 11:17:00 Fena

Shares: 0

Na hitnoj sjednici Skupštine KS, na prijedlog zastupnika Damira Nikšića, zastupnici su usvojili deklaraciju protiv korupcije i profiterstva.

U deklaraciji je, između ostalog, navedeno kako je neophodna transparentnost i odgovornost u javnom sektoru uz osiguravanje jednakosti u pružanju svih javnih, a u ovim trenucima, naročito zdravstvenih usluga svim građanima, te da je upravo to najvažnije za vraćanje povjerenja građana u institucije vlasti.

Također, istaknuto je kako bez adekvatne pomoći privrednicima, bez unapređenja poslovne klime, bez jačanja borbe protiv organizovanog kriminala i profiterstva, sama borba protiv pandemije COVID-19 nije dovoljna.

"Ovom deklaracijom Skupština Kantona Sarajevo ne samo da izražava odlučnu namjeru u osudi i aktivnoj borbi protiv profiterstva i svakog drugog oblika korupcije i kriminala u cilju vraćanja povjerenja građana u demokratski sistem i institucije vlasti, već prije svega odaje počast i dužno poštovanje svima koji su dali živote za bolje i humanije društvo; za slobodno, demokratsko, pluralističko, građansko i pravedno društvo",  navedeno je u deklaraciji, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)