Skupština KS: Podrška trajnom stambenom zbrinjavanju boračke populacije

0
Radiosarajevo.ba
Skupština KS: Podrška trajnom stambenom zbrinjavanju boračke populacije
Radiosarajevo.ba / Skupština KS

Skupština Kantona Sarajevo dala je saglasnost Ministarstvu za boračka pitanja KS da može pristupiti potpisivanju Ugovor o udruživanju sredstava za kupovinu stanova za dodjelu u vlasništvo pripadnicima boračkih populacija.

To je odluka koja je donesena na drugoj radnoj sjednici Skupštine KS, na kojoj je naglašeno da se udružuju sredstva za kupovinu 11 stambenih jedinica za dodjelu u vlasništvo pripadnicima boračkih kategorija koji na istu imaju pravo, shodno važećim propisima ukupne vrijednosti od 1.180.184 KM, uz očekivanu obavezu Kupca/Udružioca sredstava od 1.164.884 KM.

Isto Ministarstvo dobilo je saglasnost da može u ime Kantona Sarajevo pristupiti potpisivanju ugovora za dodjelu stana u vlasništvo pripadnicima braniteljske populacije između Kantona Sarajevo, Ministarstva za boračka pitanja KS, kao Prenosioca, i trenutnih korisnika stanova kojim su dodijeljeni stanovi na korištenje, kao Sticalaca.

Skupština KS donijela novi Zakon o vodama, rješava se problem nelegalnih vodovoda

Skupština KS donijela novi Zakon o vodama, rješava se problem nelegalnih vodovoda

Skupština KS
Radiosarajevo.ba: Skupština KS

Skupština je saglasna da Kanton Sarajevo može pristupiti potpisivanju Ugovora o kupoprodaji nekretnina koji će biti zaključen između Anke (Srđan) Beganović, kao Prodavca, i Kantona Sarajevo, kao Kupca, kojim se kupuje objekt „Kon-Tiki“ sa pripadajućim zemljištem i nekretninama u Vogošći, ukupne vrijednosti od 750.000 KM, a u svrhu stavljanja u funkciju i preuređenja u spomen obilježje – Muzej stradanja građana Bosne i Hercegovine.

Danas je donesena i Odluka o proglašenju boračkih udruženja, organizacija i saveza od posebnog interesa za Kanton Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije