Skupština KS danas bira 12 delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH: Upravo završeno glasanje

0
Radiosarajevo.ba, Fena
Skupština KS danas bira 12 delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH: Upravo završeno glasanje
Foto: Arhiv / Skupština KS

U nastavku konstituirajuće sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, danas će, nakon što je Centralna izborna komisija BiH ovjerila liste kandidata, biti izabrano 12 delegata za Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i to pet Srba, četiri Bošnjaka, dva iz reda Ostalih i jednog Hrvata. 

Kandidati za delegate u Domu naroda Parlamenta FBiH iz reda Ostalih su: Albin Zuhrić (DF), Kenan Magoda (SDP), te Vibor Handžić, Sanela Klarić i Nihad Uk (NS).  

Također i Klub Srba u Skupštini KS ima pet kandidata, a to su: Smiljana Viteškić (SDA) i Vedrana Vujović (DF), Jelena Pekić i Igor Stojanović iz SDP-a i Miomirka Melank (NS).

Ovo su za sada poznati rezultati za Dom naroda FBiH: SDA trenutno ima najviše delegata

Ovo su za sada poznati rezultati za Dom naroda FBiH: SDA trenutno ima najviše delegata

Za delegate iz reda bošnjačkog naroda stranka Narod i Pravda ima dvije liste, te SDA, DF i Stranka za BiH. 

Tako su na listi NiP 1: Kemal Ademović, Elvedin Okerić, Aljoša Čampara, Rusmir Pobrić, a na listi NiP 2 su: Arijana Memić i Elvis Vreto (NiP), Irfan Čengić (SDP), Vildana Bešlija (NS). 

Kandidati SDA su Haris Zahiragić, Faruk Kapidžić i Mahir Dević, a kandidat DF-a je Ilijaz Pilav.  

Delegate iz reda bošnjačkog naroda predložila je i Stranka za BiH a to su: Jasmin Šaljić, Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović, Admela Hodžić, Elza Gaković i Muamer Bandić. 

Zastupnici Skupštine KS će birati jednog delegata reda hrvatskog naroda a to će biti ili Marijela Hašimbegović iz DF-a ili Damir Marjanović (Za nove generacije).

Upravo je završeno glasanje, a Komisija je najavila pauzu da bi prebrojala glasove.

Nakon toga, kako je najavljeno, uslijedit će donošenje Odluke o potvrđivanju kandidata za izbor predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije