Skupština KS danas smjenjuje Vladu

0
Radiosarajevo.ba
Skupština KS danas smjenjuje Vladu
FOTO: Radiosarajevo.ba / Noviimenovani premijer i ministri u Vladi KS podnose svečanu zakletvu

Skupština Kantona Sarajevo danas će na sjednici, prema predviđenom dnevnom redu, razmatrati Prijedlog za glasanje o nepovjerenju Vladi KS.

Zastupnici "Četvorke" u Skupštini Kantona Sarajevo su 9. oktobra predali zahtjev, uz 18 potpisa, za sazivanje sjednice na kojoj bi se trebalo glasati o nepovjerenju aktuelnoj vladi.

Podsjetimo da je premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić 18. novembra podnio ostavku na tu funkciju, kazavši da želi ubrzati proces uspostave nove vlasti, s obzirom na vrlo složenu situaciju uzrokovanu pojavom koronavirusa.

Nenadić je tada za Radiosarajevo.ba istakao i da je svejedno hoće li Skupština KS 23. novembra izglasati nepovjerenje Vladi ili će rihvatiti njegovu ostavku, jer je ishod isti.

I Mirza Čelik (SDA), predsjedavajući Skupštine KS, rekao je prošle sedmice da će do danas podnijeti ostavku na čelnu funkciju ove institucije.

Ustvrdio je da time žele ubrzati smjenu vlasti. Odbio je optužbe da se time samo komplicira situacija.

"Pozivam Konakovića (Elmedin, predjednik Naroda i pravde, op.a.) da u ponedjeljak preuzme kabinet predsjedavajućeg ako je on novi predsjedavajući",izjavio je prošle sedmice Čelik za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije