Skupština Kantona Sarajevo izglasala: Zvornička ulica će biti Bulevar Ivice Osima

3
Radiosarajevo.ba
Skupština Kantona Sarajevo izglasala: Zvornička ulica će biti Bulevar Ivice Osima
Foto: Telegraf.rs / Ivica Osim

U Sarajevu je danas 19. aprila, održana 19. sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, a zatupnici su danas odlučivali o Prijedlogu odluke o izmjeni naziva ulice Zvornička, na području Općine Novo Sarajevo.

Zastupnici su na kraju izglasali 'za' preimenovanje ulice na području općine Novo Sarajevo. Ulica Zvornička je preimenovana u Bulevar Ivice Osima gdje se i nalazi stadion Grbavica, u čijoj je blizini legendarni fudbaler Ivica Osim rođen, odrastao i počeo fudbalsku karijeru. 

'Za' ovu odluku glasalo je 26 zastupnika, protiv i suzdržanih nije bilo, a četiri zastupnika nisu glasala.

Zelene beretke okupile se u bivšoj Dobrovoljačkoj: Odata počast poginulim saborcima

Zelene beretke okupile se u bivšoj Dobrovoljačkoj: Odata počast poginulim saborcima

Nakon usvajanja ove odluke, sada nadležni organ uprave Općine Novo Sarajevo dužan je da u što kraćem roku izvrši izmjenu naziva ulice za nadležno područje, a Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo ima roka osam dana da uvrstiti u Registar ulica, trgova i mostova.

Podsjetimo, Komisija za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine Kantona Sarajevo nedavno je jednoglasno podržala inicijativu da se ulica Zvornička preimenuje u Bulevar Ivice Osima.

Odluka je usvojena nakon što je Komisija tražila dopunu materijala od Općine Novo Sarajevo shodno administrativnim a formalno-pravnim uvjetima za davanje naziva ulica.

Zastupnici Skupštine Sarajevo u međuvremenu su izglasali inicijativu da se Zvornička ulica preimenuje u Bulevar Ivice Osima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije