Da li će Zvornička ulica biti preimenovana u Bulevar Ivice Osima?

2
Radiosarajevo.ba
Da li će Zvornička ulica biti preimenovana u Bulevar Ivice Osima?
Foto: Sturm.at / Ivica Osim

Ažurirano u 21.50, 22. februara: Elvis Vreto, predsjedavajući pomenute komisije, demantirao je tvrdnje Srđana Srdića, kazavši da on iznosi apsolutne dezinformacije i laži po društvenim mrežama. Dodao je da je Komisija za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine KS jednoglasno podržala inicijativu, te da je zatražena dopuna materijala od Općine Novo Sarajevo shodno administrativnim a formalno-pravnim uslovima za davanje naziva ulica.

Nakon smrti Ivice Osima pokrenuta je inicijativa da se Zvornička ulica preimenuje u Bulevar Ivice Osima, međutim ovaj prijedlog je odbijen od strane Komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine Kantona Sarajevo, tvrdi vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, Srđan Srdić.

"Komisija za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine Kantona Sarajevo nije prihvatila prijedlog Vijeća Novo Sarajevo i FK Željezničara", kazao je Srdić.

U Bosni i Hercegovini danas otvaranje biračkih mjesta povodom izbora u Hrvatskoj

U Bosni i Hercegovini danas otvaranje biračkih mjesta povodom izbora u Hrvatskoj

Uz ovu izjavu kazao je nakon ove odluke Komisije, neće više učestvovati u odabiru imena i naziva.

"Ovo je užas šta radite od Sarajeva", zaključio je Srdić.

Ipak, Srdićeva informacija je netačna te demantirana, a pojašnjenje možete čitati OVDJE.

Komisija za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine Kantona Sarajevo nije...

Posted by Srđan Srdić on Wednesday, February 22, 2023

Ivica Osim je sahranjen 14. maja 2022. na Gradskom groblju Bare u Sarajevu. Preminuo je 1. maja 2022. u austrijskom Grazu, nekoliko dana prije 81. rođendana.

Ivica Osim bio je trener i bivši bosanskohercegovački nogometaš. Jedan je od najuspješnijih trenera na Balkanu. Nogometnu karijeru ostvario jer igrajući za nogometne klubove Željezničar, Zwolle, Strasbourg, Sedan i Valenciennes. Nastupao je za jugoslavensku nogometnu reprezentaciju, a kao trener se proslavio na klupi Željezničara, Jugoslavije, Partizana, Panathinaikosa, Sturma, JEF Uniteda i Japana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije